avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video, Gdpr
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video, Gdpr

Imi puteti spune daca , Presedintele asociatiei de proprietari are voie sa adiba acces Nemijlocit si oricand vrea el , sub diverse pretexte , la mediul de stocare unde se salveaza imaginile de pe camerele de luat vederi din scara blocului?

*camerele sunt instalate de o firma autorizata

*presedintele asociatiei se uita deseori pe monitorul care este in interiorul cutiei unde se afla HDD , care este sub lacat , el avand cheia , invocand reclamatii verbale ale altor vecini....nimic scris...

Este legal ? Sau se incalca vreo lege....

Merci
Cel mai recent răspuns: Stefan19888 , utilizator 09:55, 8 Decembrie 2022
Legea 333/2003 nu impune vreo obligativitate persoanelor fizice :
Articolul 2
(1) Ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, regiile autonome, companiile și societățile naționale, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum și alte organizații care dețin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unități, sunt obligate să asigure paza acestora.
(2) Persoanele fizice pot apela pentru protecția personală la serviciile unor societăți specializate de pază și protecție, în condițiile prezentei legi.

Sistemul de supraveghere video nu face paza si nici protectie, e un martor.
Multunesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere video biserica BX BX Sistem supraveghere video biserica Se doreste instalarea unui sistem de supraveghere cu camere video in curtea unei biserici pentru a preveni furtul. Care ... (vezi toată discuția)
Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)
Spraveghere la locul de munca Pitesti Pitesti Buna ziua Este legal ca intr-o clinica sa fie instalate camere de luat vederi si microfoane in Receptie, unde sunt si pacienti? (vezi toată discuția)