Andreea Lisievici a scris:
In cazul meu e un simplu contract de servicii, nimic care sa ma gandesc ca ar putea crea un prejudiciu denuntatorului.
Scuze:
1. ca n-am avut vreme sa raspund cand m-ai invitat la discutie.
2. ca in bunul meu obicei voi apela la exemple ...absurde (numa' bune pentru a lumina situatii nu tocmai simple).
Sa zicem ca eu (prestator) ma oblig sa tai frunze la caini (obligatie) in beneficiul nu-stiu-cui (beneficiar) care are obligatia de plati contravaloarea servicilor mele (obligatie reciproca si interdependenta in contractul sinalagmatic).
Atunci cand eu iau in calcul denuntarea (cu preaviz de 2 luni) ma gandesc ca voi mai taia inca 2 luni frunze la caini pe socoteala beneficiarului.
Adica termenul este
SI in favoarea mea (prestator).
De aceea contractul de prestari servicii este dat ca exemplu pentru termen stipulat
atat in favoarea creditorului
cat si in favoarea debitorului (ti-as spune si autorii, dar din pacate, manualul meu pentru licenta, fiind citit "pe ruptelea", a ramas fara coperta).
Ori, numai cel in folosul caruia este stabilit termenul poate sa renunte la beneficiul sau. In cazul in care termenul este fixat in favoarea atat a creditorului cat si a debitorului, nu se poate renunta decat prin acordul ambelor parti.