avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Avem doi copii minori..am fost dat în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Avem doi copii minori..am fost dat în judecată ...

Bună ziua. Avem doi copii minori..am fost dat în judecată în anul 2013. Nu aveam un loc de muncă stabil..asa ca statul ma obligat sa platesc (2 mil).banii vechi După o lună neam împăcat..ia acum n.am despărți Soția îmi cere 300 milioane..Vi se pare corect!?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:15, 16 Ianuarie 2023
Buna ziua, depinde ce prevede hotararea judecatoreasca. De regula, daca nu aveti venituri si aveti un singur copil, instanta acorda pensie de 1/4 din salariul minim pe economie. Daca insa va stabilit doar o suma fixa, trebuie obtinuta alta hotarare care sa reactualizeze pensia la valoarea salariului minim actual sau la venitul dvs. actual. Trebuie analizata hotararea.
Visează, pensia de intretinere se poate cere pe 3 ani în urma dacă demonstrezi motivul pentru care nu ai cerut o.
Dar ea o cere acum degeaba s a prescris.
Poate cere de acum încolo după ce divorteaza
Vă poate cere cel mult pentru 3 ani în urmă, adică 36luni x 200 lei = 7200 lei, restul datoriei s-a prescris.
De cerut poate cere ce ii trece prin cap, dvs va faceti apararile legale, pe prescriptie, pe convietuirea in comun si deci plata acelor bani (obligarea ar fi in fapt o plata nedatorata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copii augustinandreea augustinandreea Buna ziua.In 2009 fosta sotie a sotului meu a bagat partaj desi era divortata din 2002,in 2011 s-a hotarat sa ii dam o parte din sulta si ne-am indatorat ... (vezi toată discuția)
Despre pensia alimentara - recalculare octavian41 octavian41 Buna ziua. De 10 ani sunt platitor de pensie alimentara . In luna ianuarie copilul a implinit 18 ani dar continui sa platesc pentru ca este inca la scoala in ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere minor Jenny50 Jenny50 Cum pot cere in instanta majorarea pensiei alimentare pt 1 minor? Am o hotarare judecatoreasca din 2006, la nivelul salariului minim de atunci, intre timp ... (vezi toată discuția)