avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am incercat sa obtin ordin de protectie impotiva unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am incercat sa obtin ordin de protectie impotiva unui individ ...

Am incercat sa obtin ordin de protectie impotiva unui individ si mi-a fost respins. Acum trebuie sa platesc suma de 1086 lei cheltuieli judiciare fata de stat.
Mai scrie in raspuns ca "Onorariul aparatorilor din oficiu, av IA pt reclamanta si av AE pt parat, in cuantum de cate 543 lei va fi suportat din fondurie speciale ale MJ.
Obliga reclamanta la 1086 lei cheltuieli judiciare fata de stat."

Ce pot face?
Pot face apel in 3 zile de la pronuntare. Pe 9.01 am primit raspunsul.
Am sanse sa anulez cheltuielile daca fac contestatie?
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 13:01, 12 Ianuarie 2023
la ce sa fac apel?
Daca va referiti la ordinul de protectie mi s-a spus ca o sa platesc o taxa si oricum pierd pt ca nu am fost o familie, nu am avut o relatie decat profesionala si nu se incadreaza in lege ca nu e violenta domestica.
dvs ati făcut referire la amenințări sau violență nespecificând în ce mod vă simțiți amenințată sau ce relația ați avut sau aveți cu individul, din moment ce acesta își permite să vă șicaneze; obsesia față de cineva nu se produce din senin... nimeni nu vă condamnă dacă ați avut vreo relație cu individul în trecut, iar recent ați constatat că nu vă potriviți; este evident că nu puteți beneficia de un astfel de ordin dacă nu există amenințări directe sau violențe fizice, verbale și cu atât mai mult în lipsa depunerii unor probe doveditoare sau martori; normal că ar trebui să vă temeți de un individ care încearcă să vă lovească cu mașina și imediat ar fi trebuit să sunați la poliție; poate individul a observat că vă temeți de el și doar vă deranjează psihologic fără a vă aduce vreo vătămare fizică, caz în care soluția este ignor total (nu răspundeți nici verbal, nici cu gesturi); revin și arăt că în lipsa probelor concrete, judecătorul nu are cum să vă dea câștig de cauză; în privința cheltuielilor și taxelor judiciare, trebuia să vă informați în prealabil care este valoarea acestora, cunoscut fiind faptul că nu toate cererile de chemare în judecată sunt gratuite, ci pentru promovarea unora este necesară achitarea taxelor judiciare înaintea primei ședințe de judecată, iar neachitarea acestora atrag anularea cererii; cam același lucru vizează și onorariul avocatului, care indiferent de finalitatea judecății trebuie achitat acestuia; evident că la respingerea cererii vi se percep cheltuielile de judecată, dar dacă dvs sunteți încă în termen de a depune calea de atac împotriva sentinței pe care o considerați nelegală, atunci aveți posibilitatea să acționați în continuare mai ales dacă ați suferit vreo vătămare ( de ex: dacă v-a lovit trebuia să mergeți la medicina legală să obțineți un certificat care să îl depuneți în instanță).
A fost o relatie profesionala. Domnul venea la terapie cu copilul sau si a facut aceasta obsesie pt pers mea.
L-am refuzat dar nu a inteles. Omul vrea doar ca el. Am adus probe si i s-a facut dosar pt hartuire care momentan este la judecatorie. L-am filmat, pozat, inregistrat vocal probe depuse la dosar. In loc sa inceteze a devenit mai agresiv. Pe 10.01 daca nu ma feream dadea cu masina peste mine. Politia spune ca nu are baza legala ca "nu va loveste".
Sunt zile cand ma simt epuizata, nu mai pot dormi, nu ma pot concentra la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua un individ ma urmareste de aproximativ 6 luni de zile. ... camelian camelian Buna ziua Un individ ma urmareste de aproximativ 6 luni de zile. Pe strada, in zona in care locuiesc. Ma amenintat cu un cutit din masina lui proprie. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma întreținerii unor relații intime cu un ... vanessa.02 vanessa.02 Buna ziua! In urma întreținerii unor relații intime cu un bărbat am rămas însărcinată. După 3 luni și jumătate de sarcina am trăit in concubinaj ... (vezi toată discuția)
Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)