avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum ...

Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum sa procedez .As fi recunoscător dacă mi ați Răspunde la următoarele întrebări . Povestea sta in felul următor .
Sunt angajat al unei firme care distribuie produse de cofetărie iar intr.o vineri am avut de lăsat o comanda la o cafenea pe terasa unui mall . Ca de obicei am luat cutiile pe care le aveam de lăsat și factura și m am îndreptat către cafenea . Când am ajuns la cafenea am lăsat marfa și factura exact ca și in dățile anterioare pentru ca eu am mai livrat la cafeneneaua respectiva de câteva ori pana in ziua cu pricina. După ce am lăsat marfa și factura m am îndreptat către mașina pentru a.mi continua ziua de munca . Toată întâlnirea mea cu lucrătorii de la cafenea s a întâmplat pret de câteva minute , timp im care nu am discutat cu ei , nu am pierdut timpul sau sa ma așez pe undeva sa vorbesc cu cineva etc. Totul a fost ft scurt și ca de obicei . Mi am continuat ziua de munca iar a doua zi a urmat weekandul când eu aveam liber . In ziua de duminica am fost sunat de către angajatorul meu cum ca ar fi fost anunțat de către angajații cafenelei respective ca angajatul lui ,adică eu as fi furat un tleefon de pe o banca din incinta terasei respective . La puțin timp după ce am discutat cu angajatorul meu m a sunat o angajata a cafenelei respective sa îmi aducă acuzația de furt , sa ma amenințe și sa îmi spună sa Aduc telefonul înapoi . Aceasta mi a spus ca poliția s a prezentat la cafenea și mi a trimis numărul de telefon al doamnei politiste care se ocupa de acest caz . După ce angajata mi a trimis nr Doamnei politiste am sunat o pe dansa iar aceasta m a informat ca sunt încadrat la însușirea bunului personal și ca timp de 10 zile pot sa aduc telefonul înapoi și nu voi pății nimic . Doamna polițista îmi spunea la telefon ca e mai bine sa recunosc , când o întrebam dacă poate sa îmi arate și mie dovezile video îmi spunea ca de ce as vrea sa văd dovezile dacă știu ca sunt nevinovat .. adică mai pe scurt aceasta îmi vorbea de parca știa ca eu sunt vinovat deja . Menționez faptul ca am înregistrat toată convorbirea cu dansa la telefon . Intr un final de convorbire telefonică aceasta mi a spus sa stau liniștit și sa aștept sa se deruleze ancheta . După 10 zile am primit un telefon de la dansa in care m a anunțat ca trebuie sa vin la secția de poliție sa dau o declarație . Am uitat sa Menționez faptul ca angajatorul meu i a dat nr meu de telefon angajatei de la cafenea . A doua zi după ce m a sunat doamna polițist am vorbit cu angajatorul meu la tleefon si acesta mi a spus ca doamna polițist l a sunat si pe el si i a comunicat faptul ca ea este convinsă ca eu am furat telefonul si i a mai spus ca eu am vorbit cu mama persoanei carei ii s a furat telefonul si ca eu i as fi spus dânsei ca îmi recunosc fapta de furt a telefonului si ca nu vreau sa îl înapoiez , fapt care este total neadevărat . Acum urmează sa ma duc la secție si sa dau o declarație . As dori sa știu ce ar putea sa mi se întâmple in aceasta situație in care sunt acuzat pe nedrept si cum as putea sa îmi dovedesc nevinovația . Va mulțumesc !
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu trebuie sa va dovediti nevinovatia, ci cine va acuza trebuie sa dovedeasca.
S-a deschis dosar penal si se va cerceta.
Dacă sunteți nevinovat vă duceți și scrieți asta în declarație pt că acuzațiile se fac cu probe nu cu păreri.
Va mulțumesc !

gi-jane2 a scris:

nu trebuie sa va dovediti nevinovatia, ci cine va acuza trebuie sa dovedeasca.
S-a deschis dosar penal si se va cerceta.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu in locul dumneavoastra as trata orice presiune din partea politiei ca fiind UN ABUZ GROSOLAN si le-as arata asta in scris sefilor lor,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va recomand sa va asigurati asistenta unui avocat - cei de la politie vor incerca, cel mai probabil, sa puna presiune pe dumneavoastra sa recunoasteti.