avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum ...

Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum sa procedez .As fi recunoscător dacă mi ați Răspunde la următoarele întrebări . Povestea sta in felul următor .
Sunt angajat al unei firme care distribuie produse de cofetărie iar intr.o vineri am avut de lăsat o comanda la o cafenea pe terasa unui mall . Ca de obicei am luat cutiile pe care le aveam de lăsat și factura și m am îndreptat către cafenea . Când am ajuns la cafenea am lăsat marfa și factura exact ca și in dățile anterioare pentru ca eu am mai livrat la cafeneneaua respectiva de câteva ori pana in ziua cu pricina. După ce am lăsat marfa și factura m am îndreptat către mașina pentru a.mi continua ziua de munca . Toată întâlnirea mea cu lucrătorii de la cafenea s a întâmplat pret de câteva minute , timp im care nu am discutat cu ei , nu am pierdut timpul sau sa ma așez pe undeva sa vorbesc cu cineva etc. Totul a fost ft scurt și ca de obicei . Mi am continuat ziua de munca iar a doua zi a urmat weekandul când eu aveam liber . In ziua de duminica am fost sunat de către angajatorul meu cum ca ar fi fost anunțat de către angajații cafenelei respective ca angajatul lui ,adică eu as fi furat un tleefon de pe o banca din incinta terasei respective . La puțin timp după ce am discutat cu angajatorul meu m a sunat o angajata a cafenelei respective sa îmi aducă acuzația de furt , sa ma amenințe și sa îmi spună sa Aduc telefonul înapoi . Aceasta mi a spus ca poliția s a prezentat la cafenea și mi a trimis numărul de telefon al doamnei politiste care se ocupa de acest caz . După ce angajata mi a trimis nr Doamnei politiste am sunat o pe dansa iar aceasta m a informat ca sunt încadrat la însușirea bunului personal și ca timp de 10 zile pot sa aduc telefonul înapoi și nu voi pății nimic . Doamna polițista îmi spunea la telefon ca e mai bine sa recunosc , când o întrebam dacă poate sa îmi arate și mie dovezile video îmi spunea ca de ce as vrea sa văd dovezile dacă știu ca sunt nevinovat .. adică mai pe scurt aceasta îmi vorbea de parca știa ca eu sunt vinovat deja . Menționez faptul ca am înregistrat toată convorbirea cu dansa la telefon . Intr un final de convorbire telefonică aceasta mi a spus sa stau liniștit și sa aștept sa se deruleze ancheta . După 10 zile am primit un telefon de la dansa in care m a anunțat ca trebuie sa vin la secția de poliție sa dau o declarație . Am uitat sa Menționez faptul ca angajatorul meu i a dat nr meu de telefon angajatei de la cafenea . A doua zi după ce m a sunat doamna polițist am vorbit cu angajatorul meu la tleefon si acesta mi a spus ca doamna polițist l a sunat si pe el si i a comunicat faptul ca ea este convinsă ca eu am furat telefonul si i a mai spus ca eu am vorbit cu mama persoanei carei ii s a furat telefonul si ca eu i as fi spus dânsei ca îmi recunosc fapta de furt a telefonului si ca nu vreau sa îl înapoiez , fapt care este total neadevărat . Acum urmează sa ma duc la secție si sa dau o declarație . As dori sa știu ce ar putea sa mi se întâmple in aceasta situație in care sunt acuzat pe nedrept si cum as putea sa îmi dovedesc nevinovația . Va mulțumesc !
Nu am primit nici o citație. Nimic oficial . I am spus dnei polițist sa ma cheme când au ceva oficial in rest mi au arătat o filmare cu un băiat la 20 de metri departe care era îmbrăcat in alb iar eu eram îmbrăcat in negru total și pot dovedi cu mesaje cu camerele video de la mine de la sediu de când am plecat dimineața și conversații telefonice . In fine .. o mascarada ca sa se scoată ei repede
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteți nevinovat aveți șanse sa scăpați cu bine.

Se pot face identificări și din satelit în ziua de astazi.
Insa, depinde cum se manipulează..

București 2023
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@pufy Mai aveti o varianta: sa nu declarati nimic (art. 83 ncpp)! Legea va permite. Spuneti-i polițistei ca veti face declaratii doar in fata judecatorului. Ca un dosar sa ajunga la instanta trebuie ceva dovezi, nu povesti. Ii lasati pe polițiști si pe procuror sa-si bata capul si sa-si furnizeze singuri munitie, nu le-o serviti dvoastra.! Polițista v-a atribuit calitatea de suspect, invinuit veti fi doar daca procurorul decide. Personal nu as declara nimic, dar daca dosarul ar fi inaintat instantei mi-as angaja obligatoriu un aparator.
Cititi cu atentie articolul !
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,

In calitate de suspect sau de inculpat, puteti uza de dreptul la tacere, respectiv sa nu dati o declaratie.

In calitate de martor, nu aveti acest drept, dreptul de a nu da o declatatie , insa exista dreptul de a nu va autoincrimina, de a nu da declaratii prin care sa va incriminati.

Orice calitate ati avea in cauza, aveti dreptul de fiti asistat de un aparator ales.

Va sugerez sa apelati la serviciile unui avocat, pentru a vi se respecta drepturile procesuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit ContSters248292 ContSters248292 Buna seara ! Astazi mi s-a intamplat ceva groaznic. Dar totul a inceput in urma cu doua zile, cand am fost sunata de un agent de politie care mi-a transmis ca ... (vezi toată discuția)
Acuzata de furt roxana1930 roxana1930 sunt acuzata de furt din motiv ca pe inregistrarile video apar stand 6 minute intr-un birou fara a ma loga pe calculatorul de acolo.Am fost citata la politie, ... (vezi toată discuția)
Complice sau nu? CRAYX CRAYX Am ajutat un prieten sa vândă un telefon la amanet acesta neavand buletinul la el în momentul respectiv. Am aflat ulterior ca acel telefon era furat și ... (vezi toată discuția)