avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Bună ziua, sunt parte într-un proces de divorț și ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Bună ziua, sunt parte într-un proces de divorț și partaj. ...

Bună ziua, sunt parte într-un proces de divorț și partaj. A fost desemnat un expert judiciar, a făcut expertizarea bunurilor, dar nu depus la dosar nici un Raport de expertiza, timp de un an de zile, fără nici o motivație la șapte termene de proces. A fost desemnat un alt expert, care a făcut ce trebuia la timp. Întrebare :pot sa fac PLÂNGERE împotriva acestui expert, ca timp de opt luni nu a dat nici un răspuns la proces, eu fiind si in divorț, stand in chirie si plătind o sumă mare de bani.??? Pot sa cer despăgubire pentru cele opt luni de prelungire a procesului din cauza acestui expert, fara nicio MOTIVARE?
VA MULȚUMESC!
O zi binecuvântata!

Nu prea puteti!
Nu aveti temei legal.
Instanta avea temei legal sa-l amendeze. Trebuia sa cereti instantei acest lucru.
Greseala este a dvs. pentru ca trebuia sa faceti divortul separat de partaj.
De regula divortul se solicita prima data și se soluționează în maxim 3-4 luni. Partajul durează și câte 2-3 ani, astfel că făcându-le împreună rămâneți „agățată” până se termină și partajul.
Nu este credibil faptul ca timp de 12 luni. expertul sa nu motiveze in vreun fel nedepunerea raportului si sa nu fie amendat de catre instanta, iar aceasta doar sa fixeze un nou termen de judecata.
Ar trebui sa cititi dosarul cauzei aflat la arhiva tribunalului. Acolo puteti gasi notificari ale expertului.
Este posibil ca din motive de sanatate, expertul respectiv sa nu fi putut exercita activitatea de expertize. La Biroul local pentrue xpertize tehnice judiciare puteti afla date despre asa ceva.
In incheierea de sedinta prin care instanta a desemnat un alt expert, fara a-l amenda pe primul expert puteti regasi motivarea.
Bună ziua, va mulțumesc pentru răspuns. Eu am depus doar cererea de divorț, iar paratul a venit cu întâmpinare si a cerut si partajul.
Expertul a fost amendat de două ori, fără sa fi venit cu o justificare. La unul din procese, judecătorul chiar a intrebat daca știe cineva despre el. Doar atat, paratul, a cerut sa nu fie înlocuit. (????).
Nici in dosar nu exista vreo notă justificativa a expertului, caci am studiat dosarul din arhiva.
Ce părere aveți?
Va mulțumesc!
Pentru nedepunerea raportului, expertul a fost amendat conform legii si ulterior inlocuit. Initial nu ati spus nimic despre amendarea de catre instanta a expertului.
Corect dar pe mine amendarea expertului judiciar, nu m a ajutat cu NIMIC . AICI, este durerea mea,, caci mi a lungit "BOALA". De aceea, eu cred, că acesta trebuie sa ma despăgubească...

Alte discuții în legătură

expertiză judiciară.buna ziua! intr-o cauza de succesiune expertul tehnic nu a depus ... avramovici avramovici Buna ziua! intr-o cauza de succesiune expertul tehnic nu a depus in termenul de 10 zile la cererea instantei o completare la raportului de expertiza ia eu am ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo intr-un proces civil aflat pe rol din mai 2005 virgilmarian virgilmarian -expertul tehnic numit de instanta a efectuat masuratorile terenului acum un an si jumatate dar nu a depus nici pana-n prezent lucrarea in instanta -m-am ... (vezi toată discuția)
Problema raport expertiza - proces civil retrocedare teren Andra_Mari Andra_Mari Buna ziua. Ma adresez comunitatii cu urmatoarea problema. Am avut un titlu de proprietate pentru un teren extravilan in suprafata de 2,4 ha. In urma unui ... (vezi toată discuția)