avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație între frați sau partaj? Donația este de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație între frați sau partaj? Donația este de mai multe feluri?


Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după succesiune, rămânând să o facem pe cea după partaj. Oare se poate face acest lucru?

Ar mai fi o variantă în loc de partaj, să facem donație. Doresc să donez partea mea din bunurile ce le moștenesc de la ultimul părinte decedat, surorii mele. Oare donația este mai ieftină decât un partaj între frați?

Ce fel de donație, dacă sunt mai multe tipuri, se poate face pentru a nu fi atacată de cineva. Noi suntem doar 2 frați la părinți (decedați).

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:31, 19 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calea cea mai directa și mai ieftina este sa renunțați la succesiune. Dar asta presupune la absolut TOT.
Cum nu doriți sa renunțați "decât la o parte", ceea ce legal nu e posibil, soluția e sa rămâneți moștenitoare cu sora și ulterior, după ce aveți documentația cadastrala și certificatul de moștenitor intabulat, ii donați partea dvs din bunurile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori ... elenasuch elenasuch Buna ziua,daca in urma parintilor decedati au ramas 3 mostenitori la dezbaterea mostenirii pot ceda sau dona in favoarea sotiei mele sau a copiilor mei ?intai ... (vezi toată discuția)
Coproprietate prin succesiune abisibiu abisibiu suntem doi frati , dupa moartea parintilor ma mostenit un apartament 3 camere ,tata a decedat in noiembrie 2010 si urmeaza sa facem succesiunea , mama a ... (vezi toată discuția)
Succesiune ... dupa 7-8 ani mihaiu mihaiu Buna ... seara va solicit cateva lamuriri suplimentare legate de succesiune Suntem 4 frati, tatal fiind decedat de cca 8 ani. Am decis la vremea ... (vezi toată discuția)