avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declaratie pe proprie raspundere pentru un imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declaratie pe proprie raspundere pentru un imprumut

Declaratie pe proprie raspundere pentru un imprumut
Am imprumutat si eu pe cineva cu bani, axandu-ma pe incredere. Timpul a trecut, iar fraierul nu mi-a intors niciun leu. Dupa cereri repetate, am reusit sa-l pun sa faca o Declaratie pe proprie raspundere la notar privitor la imprumut (semnata doar de el, fiindca eu nu eram in tara). Declaratia spune "am luat ca imprumut suma X pe care ma oblig sa o restitui pana la data ZZZ", fara a preciza cauza imprumutului trecut sau data cand acesta a fost acordat.
Intrebarea este: il pot actiona in judecata in baza acestei declaratiei? art 1189 din CodulCivil ma pune la dubii, caci spune ca actul de recunoaştere trebuie sa cuprinda cauza şi obiectul datoriei.
Ce ma puteti sfatui?

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:41, 25 Ianuarie 2023
Buna ziua, il puteti chema in judecata, aveti grija la termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi solutia cea mai buna pentru a-mi recupera banii? Antoci Ana Antoci Ana Buna ziua, nelinistea mea este reprezentata de o suma destul de mare de bani pe care i-am imprumutat unei persoane ce a semnat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Nelamurire act notarial ! Lumi50 Lumi50 Va rog frumos sa imi explicati ce as putea sa inteleg din urmatoarea formulare , redactata de un avocat si autentificata la notar - \" subsemnatul yyy declar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)