avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala ...

Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala termica echipata cu apometru. apa rece iar restul de apt. nu au contoare de apa?
.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:53, 30 Ianuarie 2023
Imi puteti spune,concret cum se face calculul consumului de apa rece lunar in cazul ca cel din acest topic in care in condominiu avem 4 apart. cu apometre si restul de 36 de apart. fara aparate individuale de contorizat consum utilitati,pe baza indexului apometre la primele si "pausal" la celelalte 36 apartamente?

Cei 4 platesc dupa consumul aratat de apometrele lor individuale.
Celor 36 li se repartizeaza 5,1 mc/persoana pe luna apa rece.
Daca intre apometrul de bransament si suma consumurilor apartamentelor (cu apometre pentru 4 si pausal pentru restul) este o diferenta, apometrul de bransament aratind mai mult, diferenta se imparte pe numar de persoane proprietarilor ce nu au apometru.
Si daca suma consumurilor apartamentelor (cu apometre pentru 4 si pausal pentru restul) este mai mare, apometrul de bransament aratind mai putin, cum se imparte diferenta ? Nu mai functioneaza pausalul....
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
gambette, utilizator
Cum doriti, doar celor trecuti la pausal (scadere la fiecare). Probabil se va imparti la numarul de persoane din apartamentele care nu au apolmetre.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Se vede ca nu este o ""practica"' unitara la asociatiile de proprietari pe aceasta speta! Poate dl. moderator Adam Grecu care are calitate de administrator imobile binevoieste a ne da o rezolvare in acest subiect!

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)