avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cit vor primi persoanele cu handicap accentuat, în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cit vor primi persoanele cu handicap accentuat, în februarie ...

Cit vor primi persoanele u handicap accentuat, în februarie 2023? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:29, 31 Ianuarie 2023
Pe site-ul anpd.gov.ro (Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități) se menționează: Începând cu anul 2022, Indicatorul Social de Referință (ISR) se majorează, în luna martie a fiecărui an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv comunicat de Institutul Național de Statistică.
Acest indicator stă la baza stabilirii cuantumurilor beneficiilor de asistență socială, implicit a prestațiilor acordate persoanelor cu dizabilități în baza art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Rata medie anuală a inflației care va sta la baza stabilirii noilor cuantumuri de prestații sociale și beneficii de asistență socială este de 5,1%, ceea ce înseamnă că valoarea ISR crește de la 500 de lei la 525,5 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua eu iau 375 ajutor de handicap de exemplu cu cat sar ... Adrian@adița Adrian@adița Buna ziua eu iau 375 ajutor de handicap de exemplu cu cat sar mari de la 1 martie (vezi toată discuția)
Grad handicap accentuat-beneficii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. As dori sa stiu ce beneficii suplimentare trebuie ca un angajator sa-i asigure unui angajat incadrat in gradul de handicap accentuat. Exista ceva ... (vezi toată discuția)
Prestatii sociale acordate copiilor cu handicap SergiuBC86 SergiuBC86 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o lamurire referitor la prestatiile sociale acordate copiilor cu handicap. Am fetita de 1 an si 4 luni diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)