avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cit vor primi persoanele cu handicap accentuat, în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cit vor primi persoanele cu handicap accentuat, în februarie ...

Cit vor primi persoanele u handicap accentuat, în februarie 2023? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:29, 31 Ianuarie 2023
Pe site-ul anpd.gov.ro (Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități) se menționează: Începând cu anul 2022, Indicatorul Social de Referință (ISR) se majorează, în luna martie a fiecărui an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv comunicat de Institutul Național de Statistică.
Acest indicator stă la baza stabilirii cuantumurilor beneficiilor de asistență socială, implicit a prestațiilor acordate persoanelor cu dizabilități în baza art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Rata medie anuală a inflației care va sta la baza stabilirii noilor cuantumuri de prestații sociale și beneficii de asistență socială este de 5,1%, ceea ce înseamnă că valoarea ISR crește de la 500 de lei la 525,5 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua eu iau 375 ajutor de handicap de exemplu cu cat sar ... Adrian@adița Adrian@adița Buna ziua eu iau 375 ajutor de handicap de exemplu cu cat sar mari de la 1 martie (vezi toată discuția)
Bună seara!sunt încadrată într un grad accentuat de handicap.as ... Mirela E Mirela E Bună seara!Sunt încadrată într un grad accentuat de handicap.As vrea sa știu dacă a întrat în vigoare și se poate aplica legea prin care se acorda o ... (vezi toată discuția)
stimulentul de insertie nu trebuia sa se majoreze in ... Laurm Laurm buna ziua Stimulentul de insertie nu trebuia sa se majoreze in 2023, ca de altfel anual cu rata inflatiei? atat cel acordat pana la 2 ani(1500ron) cat si ... (vezi toată discuția)