avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine

am dat teapa pe okazii unui tip. i-am vandut chipurile un telefon cu 250 ron. tipu s-a dus la politie si posta si banii nu i-am primit ca au ramas blocati, si a facut o plangere penala. ce pot pati pentru aceasta fapta? si am vorbit cu tipu si urmeaza sa ii dau adevaratul telefon si el o sa retraga plangerea. cu toate acestea, pot pati ceva? dosar penal ceva?
Cel mai recent răspuns: simple , utilizator 22:19, 3 Ianuarie 2012
keofken a scris:

sall sunt din arad si am dat teapa la unu din constanta cu un telefeon htc desire... prin posta dar eu am trimis in cutie alte chestii dar nu am trimis eu ci un prieten insa de pe id meu si nr meu am vorbit cu el
pot sa patesc eu ceva???

Bineinteles ca poti sa patesti ceva, adica vei fi tras la raspundere penala daca cel care a primit "alte chestii" va face o plangere la politie. Ai savarsit infractiunea de "inselaciune - art 215 C.pen.", pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani.
De, asemenea va putea fi tras la raspundere penala si prietenul tau care a depus coletul daca stia de intentia ta de a il insela pe cumparatorul respectiv.
Te sfatuiesc sa ii trimiti coletul care trebuie sau banii daca nu vrei sa risti un dosar penal.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
ContSters178374, utilizator
Buna ziua,

Am comandat de la un site un ceas, s-a dovedit a fi un fake, coletul l-am primit dupa numele unei persoane fizice si in nici un caz firma, asa cum pretind ei pe site, am datele respectivului dupa colet dar cum imi pot recupera banii? Nu e vorba de okazii sau ceva de genul, e vorba de un site propiu care comercializeaza asa ceva.
Buna ziua,
Am si eu o problema si nu stiu ce as putea sa fac, un prieten mi-a folosit numele pentru a primi bani de la cineva de pe okazii . intre timp banii au ajuns dar au fost opriti de politie eu am aflat abia mai tarziu ce a facut si am reusit sai trimit banii inapoi dar persoana respectiva vrea sa ma dea in judecata pentru un lucru care nu lam facut eu .ce as putea face so conving ca nu eu sunt cel cea trimis coletul???(nam nici nr nici id ei) am doar adresa care iam trimis banii ca sa nu am probleme va rog ajutati-ma cu o parere
Nu cred ca puteti face altceva decat sa va aparati in cursul procesului.
Veti fi chemat la audiere si veti da declaratie.
Ar fi indicat sa consultati anterior un avocat pentru a se verifica cateva lucruri.
Deci sa inteleg ca nu pot face nimic? Chiar nimic?
Ati mai putea sa imi mai dati niste sfaturi sa stiu la ce sa ma astept va rog.

Alte discuții în legătură

Am luat teapa, ce pot face? lordsvg lordsvg Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, ... (vezi toată discuția)
Frauda okazii.ro lilbro lilbro Buna ziua,acum 2 zile am comandat de la un tip de pe okazii.ro niste blugi cu 1 mil...avand poza la ei,am cerut marimea 30,avea 90% calificative pozitive,mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un utilizator okazii.ro misuc84 misuc84 buna ziua! am trimis si eu un colet cu plata la ramburs unei persoane cu lucrurile pe care le-a cerut. dupa 2 zile de al ridicarea coletului am primit un ... (vezi toată discuția)