In calitate de sef de sacra am o problema cu declararea numarului de persoane per locuinta. Nu inteleg ce insemana ca un om locuieste cel putin 15 zile pe luna. Am un caz cu o persoana care vine aproape zilnic, dar sustine ca nu sta acolo ci doar mai trece uneori, probabi sa isi mai aduca sau ia lucruri, el, intradevar, locuind in alta parte. Uneori vine si doarme cand are de lucru in oras, sezonal isi face vin in beci, etc. In cateva cuvinte el locuieste in alta parte dar se foloseste si de acest imobil destul de des, eu ii vad masina parcata aproape zilnic acolo.
Intrebarea mea este: ce inseamna a locui? A dormi? A locui un anumit numar de ore pe zi? Il pot pune ca locatar sau nu? Multumesc!
rain4est
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se face în scris în termen de 10 zile de la schimbarea intervenită, de la luarea în spațiu, respectiv de la semnarea contractului de închiriere/comodat.
-De ce nu ti-ai declarat copilul la nastere domle ?
- Pai am uitat domle !
- Cati ani are copilul ?
- Pai ... 5 ani
N-ar fi mai bine sa ne declaram toti cate o singura persoana ?
Toti uita sa declare persoanele in plus, insa nu uita niciodata sa spuna ca a fost plecat fix 15 zile (nu cumva 14) si sa-l scoti de la cheltuieli . Nu trebuie sa fim absurzi, dar unii o fac pe fata si se cred mai destepti , profitand maxim de lacunele legii .
Daca doar UNII o fac, ce doriti dvs. sa generalizati de fapt ? Eu n-am uitat, de exemplu, vecinii mei nu au uitat, Legea asa spune, nu prevede altceva. Mai aveti si alte obiectii in afara celor de genul "dar unii de ce fac ?" Chiar nu intelegeti ca o asociatie de proprietari nu e izvor de drept, ca nu poate face legi ?
Cand proprietarii nu isi indeplinesc oblicatia ca nu vor sau uita intervine asociatia si o indeplineste.
Mie imi ridica gunoiul si ca am 40 si ca 140 de persoane.
Lumina (electricitatea pe scara ) este pana in 0,50 lei pe luna ca avem leduri si automat ce intrerupe lumina pe scara care oricum are doar 2 etaje.
Diferentele de apa care sunt cu minus acum oricum nu le am pe persoane.
Invocati neindeplinirea obligatiilor proprietarului de a-si declara nr de persoane si prin urmarea a trebuit sa facem noi asociatia asta daca ajungeti in fata judecatorului cu aberatii de nr de persoane,
Important este sa fie corect aplicat principiul tutor locatarilor. Mai departe nu a fost unul sa comenteze. NU e nevoie de cerere sa ma anunte ca pleaca la Bucuresti si mai vine inapoi in Poiana Brasov in sezon. Imi spune si gata.
Explicati-ne dv cum ar trebui sa procedam cand stau cum spunea dl Grecu 6 studenti cu gagici toti si ei nu declara nici o persoana. Pe deasupa mai dau si petreceri saptamanal adica atrag atentia tuturor.