avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca?

Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de la tara pe parcursul vietii ei? Mai am si jumatate de apartament(n-am facut partaj), asta ce regim are?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:01, 16 Februarie 2023
Eu nu va recomand testamentul daca aveti copii. Complica mult si inutil procedura succesorala, fiind o idee foarte proasta.
In definitiv ce anume doriti? Concubina nu mosteneste nimic. Sotia (luata legal, cu acte), mosteneste 1/4 din ceea ce aveti.
Vreti sa o luati cu acte si daca decedati primul, sotia sa devivina coproprietara cu copiii dvs si sa mosteneasca 1/4?
Sau va ingrijoreaza sa nu fie data afara din casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elena Adochitei Elena Adochitei Sunt casatorita de 10 ani.Sotul meu a mai fost casatorit si are 2 copii majori carora le-a lasat mostenire prin notariat apartamentul in care locuim in ... (vezi toată discuția)