avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ...

Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o luna cu nr de zile lucratoare mai mare exemplu martie salariu este mai mic,in conditia in care de regula salariu este calculat la norma de 168 ore lunar,daca eu lucrez 180 de ore in luna martie,dar norma de lucru efectiva este 184 ore pt ca luna are 23 zile lucratoare,cum poate fi mai mica baza in aceasta luna si de ce cele 12 ore nu sunt considerate suplimentare,adica 180 lucrate minus norma lunara de 168!sau daca imi poate spune cineva cum este calculat un salariu efectiv lunar,multumesc
Cel mai recent răspuns: Justme1701 , utilizator 09:44, 22 Aprilie 2023

O ultima intrebare,sporul de weekend se aloca fiecarei zile lucrate in weekend,iar sporul acordat pentru zilele lucrate in zilele de repaus altele decat sambata si duminca e separat fata de sporul de weekend?
Cornel Vasile a scris:

Ati plecat de la o idee si ati ajuns la alta .. raspundeti la intrebarile puse cu alte intrebari ... credeti ca suntem obligati sa va raspundem cum doriti dvs.?
Pe scurt . cititi Codul Muncii art.39, art.40 , art.160 si urm... si veti gasi raspunsurile dorite.

Este unul si acealsi si se acorda pentru fiecare zi de week-end lucrata.... corect spus : sporul pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamana;.
Este unul si acealsi si se acorda pentru fiecare zi de week-end lucrata.... corect spus : sporul pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asa este,multumesc
Cornel Vasile a scris:

Este unul si acealsi si se acorda pentru fiecare zi de week-end lucrata.... corect spus : sporul pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal.

Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Si este corect spus ca in aceste ore 180,sunt si ore suplimentare tinand cont de programul 12/14-12/48,ma refer la faptul ca dupa o tura de noapte trebuie sa existe un repaus de 24 ore altele decat cel 48 consecutive?
Cornel Vasile a scris:

Astfel este pusa situatia acum ... in cazul mentionat, trebuie sa fie mai mare salariul daca lucrati si in zilele de week-end, aveti ore lucrate noaptea .

Daca nu sunt respectate perevederile legale privind compensarea muncii in zilele de repaus saptamanal sau a muncii de noapte, aveti posibilitatea sa sesizati ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)
Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 alexmal alexmal Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare legata de calculul corect al salariului intr-o companie cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cât ar trebui sa primesc net în mana pt luna iulie ... Marieta Dumistracel Marieta Dumistracel Bună ziua. Cât ar trebui sa primesc net în mana pt luna iulie dacă salariul de baza este 3000 de lei și am un spor de weekend de 1 la suta, având lucrate ... (vezi toată discuția)