avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotărâre judecătorească permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotărâre judecătorească permis

Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel (15.03.23) si nu am primit nicio hotărâre prin poștă și știu ca trebuie sa legalizez hotărârea ca sa pot preda permisul in 30 zile de la hotărârea definitivă, daca nu, se mărește perioada cu încă 30 de zile, ce este de făcut in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: tullio , utilizator 20:33, 25 Aprilie 2023
Mi-as dori sa se intample asa cum ati spus, deoarece m-ar scuti de un drum de 600 km dus-intors pana la Judecatorie, iar toata procedura ar fi foarte simpla.
Dar ce ar trebui sa fac daca politistul nu vrea sa-mi ia permisul decat insotit de hotararea judecatoreasca definitiva? Nu-mi ramane decat sa fac un drum pana la Judecatorie si sa obtin cumva, cat mai repede ( pentru a nu depasi termenul de 30 de zile ) ceea ce-mi solicita politistul.
De aceea intreb si alti utilizatori de aici cum au rezolvat cazurile lor.
Si mai am o nedumerire, citez: " cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica astazi, 22.03.2023''. Ce reprezinta termenul de 30 zile de la comunicare ? 30 de zile de la pronuntarea in sedinta sau 30 de zile de cand voi primi hotararea prin posta ( de cand semnez mandatul pentru primirea documentelor de la judecatorie)? Adica din ce data se scurg cele 30 zile pentru depunerea apelului? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
tullio, utilizator
Termenul de apel este de 30 de zile de la data comunicarii hotaririi din prima instanta. Aceasa hotarire va vine in plic, acasa, cu motivarea instantei. Asa ca trebuie sa asteptati pina vine aceasta hotarire. Hotarirea respectiva se comunica ambelor parti.
CAPITOLUL II
Apelul
Art. 468
Termenul de apel
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
latka, utilizator
Totusi, daca vreti sa dormiti linistit si sa nu mai faceti un drum la judecatoria respectiva, intrati pe portalul justitiei si vedeti daca nu cumva au un serviciu prin care sa puteti expedia spre legalizare si expediere inapoi hotarirea din prima instanta.
[ link extern ] /

Inca nu am primit nimic de la judecatorie dar verific zilnic evolutia dosarului meu pe site-ul judecatoriei. Hotararea de respingere a plangerii a fost data pe data de 22.03.2023.
Deci, termenul de apel de 30 de zile curge din momentul in care primesc acasa plicul cu hotararea data de prima instanta ? Multumesc.
Da, asa scrie in codul de procedura civila, am crezut tot timpul ca aveti deja hotarirea din prima instanta. Mea culpa.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Apel fara motivare . Klara77 Klara77 Buna ziua , Am căutat in forum o situație asemănătoare , dar cum nu am găsit , va rog sa ma ajutați in luarea celei mai bune decizii . Soțul meu , ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vaetis Vaetis Bună seara! Am primit o hotărâre nefavorabila de la judecătoria Craiova(amenda contravențională data de IPJ+permis reținut pe 30 zile), la care pot face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)