avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotărâre judecătorească permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotărâre judecătorească permis

Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel (15.03.23) si nu am primit nicio hotărâre prin poștă și știu ca trebuie sa legalizez hotărârea ca sa pot preda permisul in 30 zile de la hotărârea definitivă, daca nu, se mărește perioada cu încă 30 de zile, ce este de făcut in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: tullio , utilizator 20:33, 25 Aprilie 2023
Avand in vedere ca transmiterea acestor documente de la judecatorie dureaza (prima instanta a dat hotararea de respingere a plangerii pe data de 22.03.2023, iar eu inca nu am primit-o ) si avand in vedere faptul ca nu voi face apel, ce pot face pentru a avea cat mai repede hotararea definitiva? Sau trebuie sa astept ca hotararea sa ajunga la mine, apoi sa treaca cele 30 de zile de apel si apoi sa expediez hotararea spre legalizare( sau sa ajung la judecatorie sa fac lucrul acesta)? In toamna am nevoie de permis si mi-e teama ca perioada de suspendare sa nu ma prinda chiar atunci. Mii de multumiri pentru toate raspunsurile.
Nu aveti cum sa grabiti lucrurile, justitia are "ritmul" ei propriu. Trebuie doar sa asteptati.
Buna ziua,
Am primit hotararea de respingere a primei instante in data de 30.03.2023. Nu voi face apel, iar dupa cele 30 de zile hotararea devine definitiva, asa am inteles! Apoi am la dispozitie 30 de zile sa predau permisul la Politie impreuna cu hotararea definitiva. In aceste 30 de zile am dreptul sa conduc? Va intreb deoarece am sunat la Judecatorie si mi-au spus ca dupa ce trece termenul de 30 de zile pentru apel, hotararea ramane devinitiva, dar trebuie sa merg acolo sa-mi legalizeze hotararea ca fiind definitiva, pentru a putea preda permisul. Imediat ce vor trece cele 30 de zile pentru apel ( adica undeva pe 02.05 sau 03.05 ) voi merge la Judecatorie, iar pentru asta trebuie sa conduc aprox 600km. Mai am dreptul sa conduc ? Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
tullio, utilizator
Ai voie sa conduci până lasi permisul la secție.
Ți se va elibera o dovadă prin care mai poți conduce si in ziua aceea deoarece suspendarea incepe in ziua următoare la ora 00:00.
Hotărârea trebuie legalizată, eu asa am făcut.
M-am dus la judecătorie, mi-au pus ștampilele si am plecat la secție

tullio a scris:

Buna ziua,
Am primit hotararea de respingere a primei instante in data de 30.03.2023. Nu voi face apel, iar dupa cele 30 de zile hotararea devine definitiva, asa am inteles! Apoi am la dispozitie 30 de zile sa predau permisul la Politie impreuna cu hotararea definitiva. In aceste 30 de zile am dreptul sa conduc? Va intreb deoarece am sunat la Judecatorie si mi-au spus ca dupa ce trece termenul de 30 de zile pentru apel, hotararea ramane devinitiva, dar trebuie sa merg acolo sa-mi legalizeze hotararea ca fiind definitiva, pentru a putea preda permisul. Imediat ce vor trece cele 30 de zile pentru apel ( adica undeva pe 02.05 sau 03.05 ) voi merge la Judecatorie, iar pentru asta trebuie sa conduc aprox 600km. Mai am dreptul sa conduc ? Multumesc !

Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
Andrei Gabriel10, utilizator
Multumesc pentru info!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel fara motivare . Klara77 Klara77 Buna ziua , Am căutat in forum o situație asemănătoare , dar cum nu am găsit , va rog sa ma ajutați in luarea celei mai bune decizii . Soțul meu , ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vaetis Vaetis Bună seara! Am primit o hotărâre nefavorabila de la judecătoria Craiova(amenda contravențională data de IPJ+permis reținut pe 30 zile), la care pot face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)