avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mai pot invoca prescriptia?Primul dosar de executare a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Mai pot invoca prescriptia?Primul dosar de executare a fost inchis ...

Mai pot invoca prescriptia?Primul dosar de executare a fost inchis in 2017 pe motiv ca nu au fost bunuri de executat(fapt total mincinos, la dosar exista dovada bunurilor). 2012-2017 primul dosar.
Al doilea dosar a fost deschis in 2018.
Am facut contestatie la cel din 2018. S-a constatat prescriptia in prima instanta. In a doua instanta, s-a adus la cunostinta de catre creditor de existenta primului dosar( eu nu am stiut de el, am fost plecat din tara pana in 2019)precizez ca in prima instanta nu am stiut nici eu nici instanta de primul dosar. Nu a existat in discutie..si instanta a considerat ca existand acel proces verbal din 2017, s-a resetat cursul prescriptiei. De asemenea spune ca nu se poate pronunta cu privire la prescriptia intr-un alt dosar decat cel la care s-a facut contestatie - 2018.
Avand in vedere ca eu am facut contestatie la dosarul din 2018. Astfel realizez ca am incercat sa discut despre prescriptie in referitor la dosarul din 2018. Ar trebuii sa deschid o actiune prin care sa solicit recunoasterea prescriptiei in primul dosar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
Costinmudure11, utilizator


Art. 715. Termene
(1) Daca prin lege nu se prevede altfel, contestatia privitoare la executarea silita propriu-zisa se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
1.contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta;

(2) Contestatia impotriva incheierilor executorului judecatoresc, in cazurile in care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face in termen de 15 zile de la comunicare.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
gi-jane2, moderator
Pe acest forum nu se face justiție.
A trecut demult termenul legal cănd ați fi putut depune contestație la executare, să invocați prescripția.


Dapix a scris:

Pe acest forum nu se face justiție.
A trecut demult termenul legal cănd ați fi putut depune contestație la executare, să invocați prescripția.


Perimare am vrut sa spun. “ Asadar, in acceptiunea jurisprudentei, in lipsa unei dispozitii legale exprese, sub imperiul Codului de procedura civila din 1865, perimarea de drept poate fi invocata oricand pe parcursul executarii silite, pana la finalizarea procedurii de executare silita.

Sursa: EuroAvocatura.ro, Perimarea executarii silite. Termenul de invocare, Publicare la data de 18 Aug 2021, Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.”
Pentru prescriptie am facut. Un act dintr-un dosar vechi impiedica totul. Si acel dosar este perimat doar ca nu
Am solicitat in instanta inca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita arlette arlette Buna ziua Vin catre d-stra cu rugamintea de a-mi raspunde clar la o intrebare: actiunea executorului judecatoresc nu este supusa prescrierii? concret: ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu - buna seara, as aprecia sfatul dvs. pentru situatia de mai jos. ... Dyana75 Dyana75 Buna seara, As aprecia sfatul Dvs. pentru situatia de mai jos. La 2 luni de la angajare, am primit doua notificari de poprire salariala pe adresa ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita vali70 vali70 Buna ziua ! Am urmatoarea situatie : - am avut o executare silita cu poprire pe salariu la angajator in anul 2014 S-a oprit din salariu pana in octombrie ... (vezi toată discuția)