Locuiesc în România. Mama ne-a abandonat pe mine și pe tatăl meu. Tatăl meu se ocupă de mine și face totul, iar mama mea nu a mai fost văzută de atunci. Dorim să mergem în vacanță să vizităm familia mea din Spania, dar mama mea nu vrea să semneze consimțământul pentru a părăsi țara, chiar dacă nu face nimic pentru mine și nu o mai văd niciodată. Există ceva ce pot face?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ma gandeam ca tatal sa ceara sa exercite singur autoritatea parinteasca, dar pana începe procesul, pana se termina, faci 18 ani.
Ai vb cu mama sa ceri acordul pt plecare, ce motiv are sa nu vrea sa isi dea acordul la notar?
Nu rezulta din postarea ta daca mama poate fi contactata,tatăl tău a vorbit cu ea și nu dorește sa îți dea acordul sau daca nu.stiti nimic despre ea,nu o.puteti contacta etc.In.a doua varianta e ceva mai complicat ,în prima dacă cunoașteți o adresa unde domiciliază se rezolva relativ repede.
Întrebarea era aveți o adresa a mamei pt a fi citata într un eventual proces sau nu știți unde domiciliază ..?Ce motivație are mama nu e relevant pt instanta ,relevant este sa poată fi citata,adică sa indicați o adresa ...