avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va salut! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va salut! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, ...

Va salut!
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, aprox. 65 mp. La subsolul blocului, din ceea ce cunosc, este un spatiu tehnic care a fost compartimentat din informatiile pe care le am, in boxe-anexe, in urma cu multi ani, neintabulate, cel mai probabil la o intelegere de comun acord in acele timpuri, intre proprietari. Mentionez ca m-am stabilit in acest bloc in urma cu 3 ani. Doresc sa am acces la un spatiu-boxa- "pivnita" si la amenajarea lui insa raspunsul primit la o cerere verbala adresata secretarului Asociatiei de proprietati a fost ca pot face asta doar daca mai exista un spatiu gol prin care sa nu ingradesc accesul la boxele deja existente ori la tevile de canalizare-utilitati. Doresc sa beneficiez de un spatiu pe care sa il amenajez si sa il intretin conform legii si sa stiu ce proceduri legale pot urma. Mentionez ca impartirea si delimitarile acestor boxe deja existente este una aparent haotica fara a se tine cont de un spatiu-cota comuna aferenta fiecarei locuinte-proprietati. In mod direct, vreau un spatiu de depozitare in acest subsol tehnic, ce putin la fel de spatios si ingrijit precum il au ceilalti proprietari. Va multumesc!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce puteti obtine pe cai legale e desființarea boxelor.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce vreti sa faceti este sa depuneti la Asociatie o cerere pentru ceva ilegal. Care credeti ca va fi raspunsul? Cine isi va permite in mod legal sa aprobe ceva ilegal? Mai bine asteptati pana se elibereaza una prin vanzare sau alta cauza lumeasca.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aș începe cu o discuție cu vecinii. Întâmplător, stau într-un bloc de 4 etaje cu apartamente de 4 și 3 camere, construit în 1972, în care prima generație de proprietari a procedat la fel: au amenajat boxe delimitate cu pereți și uși din plasă de sârmă (deci un fel de cuști). Iar a doua generație de proprietari, când blocul a fost realibitat termic acum niște ani, a introdus sistem de iluminat comun în locul improvizațiilor pentru prizele de joasă tensiune care se foloseau înainte și au puș plăcuțe cu numerele apartamentelor corespunzătoare la fiecare boxă.

Ei bine, la momentul T0 al amenajării boxelor, fiecărui apartament i-a fost atribuit un spațiu, lăsându-se părțile cu diferite vane și robineți neatribuite. Vreo câțiva (inclusiv unul la mine pe scară) și-au lăsat spațiul deschis, fără să amenajeze cușcă și țin acolo maxim câteva lucruri. Dar cei mai mulți au amenajat. Între timp, unele apartamente s-au vândut și, cel puțin într-un caz, noul proprietar nu știa la început că apartamentului său îi corespundea una din boxele amenajate la subsol.

Așa că eu aș începe prin a mă informa dacă nu cumva apartamentului meu îi corespunde o boxă existentă sau un spațiu atribuit, dar neamenajat. Și cum nu discutăm de o amenajare cu acte, aș întreba prin vecini. S-ar putea ca problema dumneavoastră să nu fie cu asociația ci cu vreun terț proprietar care, atunci când vechiul proprietar a plecat, s-a înstăpânit pe boxa lui.

Eu le-aș cere toate cheile, ca să am acces și eu la spațiul comun, plus impozitul aferent cotei mele de suprafață de beci, pe 3 ani.
@Alexandru Surcel

Da. Asta caut acum insa ma lovesc de persoane care nu comunica, eu cautand rezolvarea prin comunicare in primul rand si nedorind sa ajung la reclamatii sau alte solutii. Din ce m-am informat pana acum, avand in vedere ca spatiile nu sunt contruite-ingradite legal cel mai bine e sa se rezolve pe cale amiabila astfel incat toata lumea sa foloseasca suprafata aferenta fara a pune in pericol subsolul. Dar este posibil sa se intample cum spuneti dumneavoastra. Va multumesc pentru raspuns si idee.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Amenajare beci bloc pmeli pmeli Daca vreau sa amenajez in beciul blocului o boxa pentru mine am nevoie de caordul vecinilor? (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Cum putem obține o boxă? adrianayu adrianayu cum pot obține o boxa la subsolul blocului ??!? mi s a spus de către presedinata asociație ca eu noua in bloc si nu am fost prezenta in momentul ... (vezi toată discuția)