avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa-mi deschid un SRL intr-un spatiu inchiriat.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa-mi deschid un SRL intr-un spatiu inchiriat.

Salut,
Vreau sa-mi deschid un SRL si nu sunt proprietar, pot sa inchiriez spatiu .
Ce implica asta (acte ,etc)
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:36, 28 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discuția este puțin mai lunga. Va trebuie spatiu pentru sediul social al firmei și separat, pentru desfășurarea activității efective. Puteți desfășura activitatea, dacă codurile caen permit, și la sediul social, sau separat în alt spatiu pe care sa-l înregistrați ca punct de lucru.
Dacă spațiul nu este pe numele dumneavoastră, puteți sa încheiați cu proprietarul un contract de comodat (fără plata unui venit proprietarului) sau contract de inchiriere cu plata unui venit ca și chirie. Doar în cazul unui contract de inchiriere trebuie sa-l faceți la notar urmand apoi sa-l prezentați cu celelalte acte la dosarul de infiintare firma la Registrul comerțului.
Sa aveți în vedere sa fie precizat în în textul contractului ca, chiar dacă valabilitatea lui este sa zicem pe 3 ani, el sa fie prelungit automat pe același termen, dacă între timp nu a intervenit o înțelegere scrisa de încheiere a lui printr-un act adițional.
Aceasta precizare va ajuta și va scutește de a mai merge periodic la Registrul comerțului când se termina perioada de valabilitate a contractului de închiriere și a depune act adițional de prelungire a valabilității sediului social sau punctului de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Any35 Any35 Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate punct de lucru CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Pentru prelungirea valabilitatii punctului de lucru este necesara redactarea hotararii AGA si facut dosar pt depunere mentiuni sau este de ajuns sa depun ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu magazin mixt, acte necesare Dani Ela 112 Dani Ela 112 As vrea sa inchiriez un spatiu pentru a deschide un magazin mixt in zona rurala si nu stiu ce acte imi trebuie si nici cu ce sa incep ... As vrea daca se poate ... (vezi toată discuția)