avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, pot obține autorizația de construcție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ...

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține?
Terenul a fost a străbunicii mele, moștenitorii ei fiind mama și unchiul meu, succesiunea nu este făcută, eu am o procură făcută de către mama mea pentru mine cum că o pot reprezenta și pot solicita documente în numele ei...
Cum trebuie să procedez? Mulțumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul de fata nici mama dv nu detine calitatea de proprietar teren pentru a putea solicita proiect tehnic si autorizatie de constructie
Initial trebuie realizata succesiunea si ulterior in baza certificatului de mostenitor,proprietarul personal sau prin procura poate solicita autorizatie de constructie
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le-a "împărțit " verbal.
Mama dvs nu are niciun act pe suprafața exacta de x metri pătrați.
Mama și unchiul au vocație succesorala la moștenirea strabunicii și au dreptul la 1/2 fiecare.
Iar 1/2 este o cota parte ideala si abstracta, nedelimitata fizic.
Deci, nu exista partea mamei.
Dezbateti succesiunea pentru tot, unchiul dacă nu are pretenții, sa renunțe, iar mama sa rămână unic moștenitor.
Apoi, trebuie întocmită documentația cadastrala pe întregul teren, intabulat certificatul de moștenitor dupa strabunica, întocmită documentație cadastrala de dezmembrare, prin care terenul se separa în doua, trebuie încheiat un act notarial de dezmembrare, după care mama va poate dona bucata care va interesează.
Ce răspuns complex, va mulțumesc frumos pentru toate informațiile, de multă vreme ma gândesc la construirea unei case, însă mă îngrozește ideea aceasta de plimbare a actelor, neștiind de unde sa încep și care sunt pașii...
Deci, dacă totuși va vrea și unchiul jumătatea lui, merg la notar cu el, dezbatem succesiunea, presupunem ca avem certificatul de moștenitor pe numele amândurora, apoi iau legătura cu un topograf( cred) care sa le delimiteze părțile fiecăruia, cu măsurătorile topografului se merge la cadastru pentru dezmembrarea terenului, apoi la notar pentru actul notarial de dezmembrare, dupa ce este totul împărțit, se intabuleaza partea care ma interesează, apoi mi se donează.Este corect cum am înțeles eu ca trebuie procedat? Va mulțumesc din suflet.

raluk0207 a scris:

Le-a "împărțit " verbal.
Mama dvs nu are niciun act pe suprafața exacta de x metri pătrați.
Mama și unchiul au vocație succesorala la moștenirea strabunicii și au dreptul la 1/2 fiecare.
Iar 1/2 este o cota parte ideala si abstracta, nedelimitata fizic.
Deci, nu exista partea mamei.
Dezbateti succesiunea pentru tot, unchiul dacă nu are pretenții, sa renunțe, iar mama sa rămână unic moștenitor.
Apoi, trebuie întocmită documentația cadastrala pe întregul teren, intabulat certificatul de moștenitor dupa strabunica, întocmită documentație cadastrala de dezmembrare, prin care terenul se separa în doua, trebuie încheiat un act notarial de dezmembrare, după care mama va poate dona bucata care va interesează.

Se dezbate succesiunea și sa zicem ca unchiul nu renunță.
Rămân moștenitori în indiviziune unchiul și mama, în cote egale de 1/2.
Se duce documentația cadastrala de dezmembrare și se încheie un act de dezmembrare la notar (semnat și de mama și de unchiul, în calitate de coproprietari), prin care se separa terenul în doua.
Se încheie un act de partaj între mama și unchiul, prin care fiecare își ia porțiunea de teren.
După care, mama va donează lotul ei, iar unchiul rămâne cu partea lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a va edifica asupra problemei cititi Legea 50/1991 republicata. Trebuie sa fiti proprietar pe teren. Succes!

Alte discuții în legătură

Daca se poate sa ma ajutati- succesiune- partaj Alexandra 1990 Alexandra 1990 Bunica ia lasat mostenire toate bunurile Ei mamei. Din nefericire Mama a murit si ea. Am ramas cu tatal si cu fratele meu. Eu intre timp am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua un sfat va rog suntem 5 frati mama noastra a decedat in anul 2000 Lasand In urma un teren de 1000 mp. avem titlu de propietate pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune IM2S4U IM2S4U Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si ... (vezi toată discuția)