avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Reducere 75% penalitati nedeclarare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Reducere 75% penalitati nedeclarare

Problema control ANAF Penalitati nedeclarare
Salut! Am nevoie de un raspuns urgent din partea dumnevoastra in legatura cu reducerea de 75% pentru penalitatile de nedeclarare .
Pe scurt am avut control iar proiectul deciziei de impunere l-am semnat undeva prin ianuarie . Mi sa comunicat ca in februarie o sa primesc si decizia finala dar nu am mai primit-o ( ei sustin ca au trimis-o prin posta si nu ma gasit ) , iar astazi am sunat la ei sa vad unde o pot gasii , au spus ca au publicat-o pe site-ul anaf ( dupa ce am fost la anaf si a dat doamna de la ghiseu 10 telefoane pentru ca nici ea nu stia unde mai exact pot gasii decizia pe site-ul anaf pentru ca nu era pe spv , am aflat ca in data de 20 februarie au publicat-o . Pe decizie scrie ca se considera transmisa dupa 15 zile dupa publicare , adica mie imi da 7 martie . Intrebarea mea este in felul urmator , cum pot beneificia de reducerea de 75% la penalitatile de declarare ( care sunt 13.000 lei ) , doamna de la ghiseu zicea ca nu mai am cum ca au trecut nush cate zile etc , dar daca data primirii deciziei este 7 martie, nu au trecut cele 30 de zile , dupa calculele mele inca pot beneficia , ce sfat imi dati sa fac? Eu doresc sa platesc esalonat pentru ca am o suma foarte mare de plata , dar nu vreau sa gresesc ceva sa pierd reducerea aceea , una e sa platesc 3000 penalitati , alta 13.000 ... Va rog sa ma ajutati ! Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:53, 3 Aprilie 2023
Am inteles , iti multumesc frumos pentru ajutor . O seara frumoasa !
Cu placere ! La fel !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un pfa la norma de venit Rusu88.rusu88@gmail.com Rusu88.rusu88@gmail.com Buna seara! Am avut un pfa la norma de venit . In data de 11.05.2022 am fost verificat de ANAF pe perioada 2016-2020 si in urma verificarilor s a constatat ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitate de nedeclarare georgep1 georgep1 Ştiu că penalitatea de nedeclarare: * Se reduce cu 75% pentru plata la termen a obligatiei fiscale principale * Se majoreaza cu 100% daca a fost un caz de ... (vezi toată discuția)
Penalități de nedeclarare stabilite la obligații fiscale suplimentare: se poate solicita reducerea lor? adriacst adriacst Buna ziua! In urma unei inspectii fiscale derulate in perioada iulie 2019-octombrie 2019 in care s-au verificat documentele aferente anilor 2013-2019, s-a emis ... (vezi toată discuția)