avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca e corect ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca e corect procedat in urmatoarea ...

Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti daca e corect procedat in urmatoarea situatie: in februarie 2021, o mama a 8 copii a murit. Fiindca mama lucrase cativa ani, copiii au avut dreptul la pensie de urmas. Anterior datei mortii, familia a beneficiat de alocatie complementara de la primarie, alocatie care s-a acordat si dupa moartea mamei, pana luna trecuta. Familia a primit o notificare de restituire a banilor primiti ca alocatie complementara dupa moartea mamei, intrucat, spun ei, nu mai aveau dreptul sa beneficieze de aceasta alocatie, odata ce primeau pensie de urmas. In tot acest timp, tatal a dus periodic adeverinte de venit de la ANAF, in care era specificat venitul zero si adeverinte de elev pentru copiii. E corecta notificarea de restituire a banilor? Poate fi atacata? Mentionez si faptul ca tatal s-a recasatorit in luna iulie 2021.Va rog un raspuns, Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
deluxethermo2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:28, 5 Aprilie 2023
Este corecta in cazul in care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de prezenta lege.

Alocaţia pentru susţinerea familiei ca formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani. La stabilirea venitului lunar al familiei se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de șomaj, obligații legale de întreținere, indemnizații, alocații, ajutoare cu caracter permanent, alte creanțe legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Mama singura emma75 emma75 Buna ziua! Sunt o mama singura, am in crestere un copil de 7 ani, sotul meu si tatal copilului fiind decedat de cancer. As vrea sa stiu daca, in situatia in ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru familia monoparentala roxana ionescu roxana ionescu am doi copii in varsta de 17,5 ani, elev clasa a-XI-a, respectiv 19,5 ani student anul I la fac. de Geodezie Buc. Copiii sunt beneficiarii unei pensii de urmas ... (vezi toată discuția)