avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibila frauda a administratorei blocului . Cum se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibila frauda a administratorei blocului . Cum se poate intra ...

Posibila frauda a administratorei blocului .

Cum se poate intra in apartamentul unui administrator ? Exista suspiciuni refeitor la consumul de apa calda si rece , si la consumul de caldura .Exista doua posibilitatati la care m-am gandit privind modul cum poate fura legal . Ori a fost mana in mana cu firma care a montat repartitoarele la apa , si caldura ori a doua varianta mai plauzibila . Scara in care locuiesc , si in care locuieste si administratora are foarte multi chiriasi , care nu ferifica listale individuale de consum ale ape si costul caldurii , cu ceea ce e scris la avizier , astfel ea umfland costurile acestora , cu consumul ei . In toate lunile are consum apa calda si rece 10-15 lei si consum caldura indiferent de luna maxim 30 de lei Total luna de plata pe lunile de iarna nu depaseste 120 lei maxim , vara mai putin .
In concluzie cum se poate intra in apartamentul ei , cerandui-se consumul lunar de apa si caldure ( listele de la furnizoi ) in conformitate cu lista de la avizier ?
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:52, 25 Aprilie 2023
@vârsta inocenței
Asa scrie la art.31 din legea 196/2018, președintele este primul mentionat ca poate inspecta, așa că hazardat e răspunsul de mai sus.

Ca sa citești niște contori nu-ți trebuie nici facultate , nici vreo specializare.

Iar despre presupunerile ca o persoană octogenara nu mai poate să priceapă ce inspectează, e deja un atac la persoană.
Art. 31 din Legea 196/2018: cu preaviz dè 5 zile, 24 de ore pentru urgențe, președintele, administratorul sau un membru CEX, eventual însoțit de un profesionist, trebuie lăsat în apartament pentru a inspecta starea instalațiilor comune care trec prin acel apartament. Refuzul de a permite accesul după primirea preavizului atrage răspunderea civilă sau penală a proprietarului, după caz.

ynocentta a scris:

Alexandru Surcel a scris:

ci i le va inspecta președintele sau un membru CEX mandatat în acest sens, președintelui administratorul sau un membru CEX,

Hazardata opinie ca presedintele de asociatie sau membrii comitetului executiv detine autoritatea si competenta sa "inspecteze"instalatia ....
Responsabilitatea de presedinte de asociatie de regula este acceptata de persoane in etate din motive pecuniare
Este greu de crezut ca un presedinte octogenar are autoritatea si competenta sa inspecteze instalatiile....

asa si care e urgenta?
Sa mergi asa la presedinte sa ii spui hai sa intre unul din voi presedinte sau din comitet ca sa inspectam ceva ca am eu suspiciuni?
Si daca au suspiciuni cate unul pe luna ce facem?

Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iata ce mica e lumea.
Am si eu in bloc o persoana nebuna care vine si de cate ori ma vede imi spune ca vrea sa intre in apartamentul administratorei ca are suspiciuni ca sigur fura ca are consumul mic desi apometrele sunt montate de o firma , dupa cum s-a precizat si mai sus , ba chiar se citesc de la distanta daca nu s-a inteles.

Pe principiul un nebun arunca o piatra in apa si 1000 de destepti se chinuie sa o scoata asa si aici va chinuiti sa dati solutii la nebunia unora.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
ricadinas, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În caz că nu v-ați prins, aceasta nu este o instanță de judecată, ci un forum în care se răspunde la întrebări fără a se cântări cât de întemeiat este substratul întrebării. Nici măcar nu discutăm aici de consultanță juridică în toată puterea cuvântului.

Prin urmare, omul a întrebat punctual în ce condiții se poate efectua legal inspecția apometrelor dintr-un apartament, întâmplător al administratorului, și i s-a răspuns ce dispune Legea nr. 196/2018 în privința asta.

Aveți o problemă cu prezentarea prevederilor legii în vigoare pe un forum online și, în general, cu cunoașterea legii?

ricadinas a scris:

Iata ce mica e lumea.
Am si eu in bloc o persoana nebuna care vine si de cate ori ma vede imi spune ca vrea sa intre in apartamentul administratorei ca are suspiciuni ca sigur fura ca are consumul mic desi apometrele sunt montate de o firma , dupa cum s-a precizat si mai sus , ba chiar se citesc de la distanta daca nu s-a inteles.

Pe principiul un nebun arunca o piatra in apa si 1000 de destepti se chinuie sa o scoata asa si aici va chinuiti sa dati solutii la nebunia unora.

Alte discuții în legătură

Nu reusesc sa identific o lege care să spună în a cărui obligație ... bauww bauww Nu reusesc sa identific o lege care să spună în a cărui obligație intra schimbarea unui apometru defect. Practic proprietarul apartamentului nu are ... (vezi toată discuția)
Presedintele de bloc xela1 xela1 Buna ziua. As dorii sa va intreb mai multe aspecte: 1)Care este infractiunea prin care un presedinte al asociatiei de proprietari incaseaza bani pe chitante, ... (vezi toată discuția)
Salut, am o problema legata consumul de apa rece al apartamentelor ... AlexSB AlexSB Salut, Am o problema legata consumul de apa rece al apartamentelor din bloc. Avem vecini care nu transmit corect consumul de apa rece( valori mai mici decat ... (vezi toată discuția)