avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... DONAÞIA
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

DONAÞIA

Doresc să creez un blog ca proiect la facultate în care împreună cu un grup de studenţi să solicităm donaţii spre un cont bancar.Donaţiile sunt pentru cercetare ştiinţifică.Nu ştiu dacă legea permite aşa ceva...solicitarea de donaţii sub această formă şi dacă da cum ?
Cel mai recent răspuns: MihaelaJ , utilizator 21:08, 12 Februarie 2010
Nu este posibila aceasta forma de a incasa sumele de bani. Legal vorbind trebuie sa aveti infiintat un ONG de genul unei asociatii, fundatii.

Este posibil sa primiti sume de bani sub forma : sponsorizari, mecenate, donatii dar trebuie sa aveti o forma legala de organizare si trebuie tinuta contabilitatea
Obligatia fiind si de a jusitifica provenineta sumelor de bani si modul de utilizare a acestora conform scopului asociatiei sau fundatiei
Multumesc ptr. răspuns!
Ce mă sfătuiţi să intreprind ptr a-mi atinge intr-un fel obiectivul scontat?
Asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare Murini Ionel Murini Ionel O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana? (vezi toată discuția)
Infiintare ong AphisG AphisG Buna ziua, . Sunt ceva ani de cand intentionam sa gasesc o modalitate de a infiinta un centru pentru a ajuta copiii care au dificultati in a urma studiile ... (vezi toată discuția)
Ong,fundaþie,donaþii M.V. M.V. Cum pot înfiinţa un ONG,o fundaţie sau o asociaţie(care e mai potrivită în cazul nostru)?Suntem un grup de studenţi care doresc să participe la ... (vezi toată discuția)