avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen magistratura pentru cei cu experienta?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen magistratura pentru cei cu experienta?

Nu stiti daca se mai organizeaza anul acesta exmen de admitere la magistratura , pentru cei care au deja 5 ani vechime in profesie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 20:09, 31 Decembrie 2006
este foarte greu la magistratura. Mult mai greu decat intrarea in barou.. Am fosti colegide facultate foarte capapibi care au stat cate 1 an-2 acasa, fara slujba, fara nimic ca sa poata invata, si nu au intrat... Cred ca e pt. cei care au o memorie de elefant magistratura.

Prin Hotărârea Plenului nr. 639/5 octombrie 2006, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, la Bucureşti, la data de 10 decembrie 2006, a concursului de admitere în magistratură, în condiţiile art. 33 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, precum şi procedura de numire în funcţiile de judecător şi procuror, fără concurs, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 152/1 martie 2006, publicată în Monitorul Oficial nr. 230/14 martie 2006.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 30 de posturi de judecător la judecătorii şi 50 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

Cererile pentru înscrierea la concurs se depun până la data de 9 noiembrie 2006 la tribunale, de către candidaţii care optează pentru funcţia de judecător şi respectiv la parchetele de pe lângă tribunale, de către candidaţii care optează pentru funcţia de procuror, în ale căror circumscripţii domiciliază candidaţii.

La concurs pot participa absolvenţii facultăţilor de drept care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. 2 şi art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, în funcţiile prevăzute de lege, la data susţinerii concursului.


Taxa de înscriere la concurs este de 350 RON.
E o veste buna, dupa atata timp. Te rog sa-mi spui unde ai gasit Hotararea Plenului, pentru ca am accesat site-ul CSM-ului si nu am gasit-o. M-ar fi interesat pentru ca vreau sa stiu cum se sustine examenul grila sau sinteza.
Multumesc frumos pentru veste
Intra pe www.inm-lex.ro la examen de admitere in magistratura si vei gasi acolo mai multe informatii.
Multumesc pentru informatii. Imi pare rau ca nu afiseaza bi tematica, dar o voi afla sigur cand imi voi depune dosarul

Alte discuții în legătură

Concurs magistratura 25 iunie 2005 Admin Admin Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, organizează la Bucureşti, la data de 25 iunie 2005, concurs de ... (vezi toată discuția)
Vechime si iar vechime - intrebare karie_tm karie_tm Daca o persoana are \" 5 ani \" vechime neintrerupta respectiv a lucrat intre 2001 -2007 dar din 2007 nu a mai lucrat deloc exista sanse sa i se respinga ... (vezi toată discuția)
Regulament nou? andisor andisor este un nou regulament pt aDMitere in magistratura? (vezi toată discuția)