avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Bună ziua, momentan am suspiciunea de epilepsie pe ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Bună ziua, momentan am suspiciunea de epilepsie pe lob occipital ...

Bună ziua, momentan am suspiciunea de epilepsie pe lob occipital drept din 2021, medicul neurolog m-a declarat apt de permis de conducere și mi-a facilizat păstrarea permisului auto cu condiția schimbării stilului de viata, analize periodice și control periodic. Problema e ca simptomele bat mai mult spre narcolepsie cu statusul de cataplexie(o raritate pentru care alți 5 neurologi le-a fost teama sa ma preia ca pacient). Simptomele ma cam limitează din punct de vedere profesional, iar luarea unui tratament neadecvat poate duce la agravarea sănătății și a calității vieții. Sunt curios dacă pot să-mi păstrez permisul cu narcolepsie asociat statusului de cataplexie, s-ar încadra undeva pe la handicap grav/accentuat ce interzice strict deținerea de permis auto sau pot fi băgat într-o comisie de evaluare/decizia doctorului?
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2023
Ibolnav, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:40, 5 Mai 2023
Narcolepsia este o tulburare de somn, care apare deoarece creierul nu poate sa regleze adecvat starea de veghe cu cea de somn.caracterizata prin somnolenta severa si persistenta in timpul zilei si episoade recurente, necontrolabile de somn in timpul orelor normale de veghe (atacuri de somn), asociate cu episoade bruste si temporare de slabiciune musculara =cataplexie.
De regula,persoana poate experimenta imagini vii asemanatoare viselor concret halucinatii si atacuri de paralizie totala
Narco;epsia este afectiune evolutiva si degenrativa care reprezinta risc major pentru desfasurat activitatea de conducere vehicule
Pentru siguranta,sanatatea si securitatea dv nu este de preferat sa staruiti in a mai conduce vehicule,mai ales ca va expuneti riscului de a genera evenimente care pot afecta si participantii la trafic
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolile inapte pentru optinerea permisulu de conducere Crystyn Crystyn Buna Seara!!As dori si eu foarte mult sa aflu cu ce boli nu ai dreptul de a conduce.....as vrea lista de boli care sa cuprinda toate boliile care nu corespund ... (vezi toată discuția)
Conducerea mijloacelor auto a firmei . romeo693 romeo693 Buna ziua , ma intereseaza conditiile in care un angajat al unei firme poate conduce mijloacele auto a firmei pentru a realiza sarcinile de serviciu in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca - contraindicatii medicale pentru sofer profesionist Cristian101 Cristian101 In urma unei operatii de bypass(unul singur),pot desfasura dupa perioada de recuperare activitatea de conducator auto in transportul in comun? (vezi toată discuția)