Vocatia succesorala a reprezentantului , care vine la mostenire in locul tatalui
Fiica , nume A, doreste sa intrebe daca poate sa mosteneasca prin reprezentare in locul tatalui B . Tatal B a predecedat bunicului C.
Urmare intrarii in vigoare a legii 18, bunicului C i-a fost reconstituit dreptul de proprietate pentru un teren in extravilan, iar la deschiderea succesiunii
ceilalti copii ai acestuia au urmat procedurile notariale fără a prezenta anexa 24 de la ultimul domiciliu al defunctului si fără să arate ca a mai existat
un copil din casatorie B, a folosit martori necunoscatori ai situatiei reale, sau au mintit, cunosteau că exista o nepoata cu care facuse demersuri la Comisia judeteana
pentru alte drepturi succesorale si totusi au finalizat procedura de dezbatere fără a fi citati toti mostenitorii, motivatia fiind că reprezentantul n-u si-a exprimat
optiunea succesorala in termen de 6 luni asa cum prevedea vechiul Cod de procedură civilă.
Fiica A putea reprezenta tatal la dezbaterea succesiunii ?
Exista uz de fals in procedura succesorala urmată în acest caz ?
Da, exista uz de fals, motiv pentru care certificatul de mostenitor urmeaza a fi anulat in instanta (la cererea nepoatei omise) si reluata procedura succesorala.
Succesiune cu probleme
Bunica mea , decedata in urma cu un an si jumatate a avut doi copii ,pe tatal meu ( decedat in 1983 ) si matusa mea. In urma decesului bunicii, matusa mea a ... (vezi toată discuția)