avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament inchiriat fara contract, chirias lipsa insa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament inchiriat fara contract, chirias lipsa insa doar bunurile personale au ramas.

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: Detin un apartament cu 3 camere care este dat in chirie unei persoane care detine o firma pe adresa respectiva, domnul/doamna nu mai locuieste acolo, apartamentul este gol de ani de zile, nu are contract de inchiriere.
In momenul de fata in apartament exista doar lucrurile persoanei respective, tot incerc de ceva timp sa il conving sa si le ia pentru a inchiria casa altcuiva dar fara raspuns.
Acum problema este urmatoare, fiind adresa firmei respective eu ii pot arunca lucrurile personale si sa imi vad de treaba sau risc sanctiuni penale?
Ca fapt divers firma nu mai apare in "lista de firme din romania" de cativa ani deci teoretic sediul nu mai este folosit dar omul nu vrea sa-si ridice bunurile personale chiar daca a fost notificat de proprietar...

Multumesc anticipat de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:21, 6 Iunie 2023
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le puteti arunca. Daca l-ati notificat, dupa un termen rezonabil, se considera abandonate.
Ce bunuri sunt? Faceti un inventar, poze etc.
Initial notificati oficial proprietarul bunurilor cu obligatia ridicarii acestora
Daca aruncati bunurile riscati sa fiti acuzat de savarsirea infractiunii de distrugere,proprietarul poate invoca ca a detinut bunuri de valoare etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2023
ynocentta, utilizator
Salutari, au fost trimise 2 sau 3 notficari de evacuare, iar bunurile sunt de natura IT, dar foarte vechi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Altă lacuna in legislatia romaneasca. In vestul Europei, resturile fostilor chiriasi se aruncă pe costul lor (se scade suma din depozit). Chiar nu există nimic in lege despre evacuarea unor astfel de gunoaie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti sa aflati date despre starea firmei puteti accesa mfinante.ro > informatii fiscale si bilanturi. Succes!

Alte discuții în legătură

Eliberare uscatorie bloc CatalinNastase74 CatalinNastase74 S-a hotarat la ultima adunare generala sa se elibereze uscatoriile de bloc pe care le-au luat unii si le-au umplut cu tot felul de chestii cum au vrut. S-a ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere aldo_nick aldo_nick S-a terminat perioada contractului de inchiriere,si proprietarul nu mai doreste sa prelungeasca;Cum face ca sa evacueze chiriasii acestia refuzind lucrul ... (vezi toată discuția)
Pot vinde apartamnetul? ileana_zeta ileana_zeta Buna ziua. Am avut apartamentul inchiriat , chiriasi au plecat lasandu-ne datoriile noua. I-am instiintat printr-un avocat ca noi consideram contractul ... (vezi toată discuția)