avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am dosarul de pensie completat in ITALIA. Am revenit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am dosarul de pensie completat in ITALIA. Am revenit in Romania ...

Am dosarul de pensie completat in ITALIA. Am revenit in Romania si m-am stabilit aici. Mai este nevoie sa completez Certificatul de Viata?
Cel mai recent răspuns: Rodica2005 , utilizator 10:17, 11 Iunie 2023
Pentru a se evita efectuarea unor plăţi necuvenite către beneficiari nerezidenţi în România, a căror situaţie s-a modificat, cu efecte asupra obligaţiei casei teritoriale de pensii competente de a achita drepturile de pensie şi/sau alte drepturi care se stabilesc şi se plătesc de către casele teritoriale de pensii, se va utiliza certificatul de viaţă ca şi instrument de verificare administrativă.

În acest scop, se utilizează modelul unic de certificat de viaţă, care constituie dovada pe baza căreia se continuă plata drepturilor cuvenite beneficiarilor nerezidenţi.
[ link extern ]
Daca am revenit in Romania si am o adresa stabila in Romania, nu sunt rezident in Romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pensie dina2015 dina2015 Se poate transfera pensia din Romania direct in SUA? Daca transferul este posibil, am vrea o informatie; la cine sa ne adresam, ce formulare trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Transferul drepturilor de asigurari sociale in hu godspeed godspeed Un cuplu de medici ( actualmente in varsta de 50 ani)din RO emigreaza in Ungaria dupa un stagiu de cotizare de 7 ani in sistemul pe pensii RO. Obtin cetatenia ... (vezi toată discuția)
Accident munca germania loku7 loku7 Buna ziua.as dori o informatie.am avut un accident de munca in germania acum 2 luni si jumatate.am stat in spital 9 sapt.5sapt in klinica care m-a operat si ... (vezi toată discuția)