Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna ziua,
aduc in discutie urmatoarea problema:
- am cumparat un apartament intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul 2, si doresc sa-mi instalez o centrala de apartament.Doresc sa stiu calea legala pentru acest lucru.
Datele sunt urmatoarele:
-imobilul are 2 scari si o centrala comuna pe gaz din 1945 (care este ineficienta) amplasata la subsolul cladirii
-contorul de gaz se afla in afara cladirii
-imobilul nu are asociatie de proprietari si nici administrator
-listele pentru plata utilitatilor se fac de catre un locatar, fara a fi platit pentru acest lucru-factura pentru incalzire se emite si se plateste la EON GAZ(centrala fiind pe gaz)
In aceste caz as dori sa stiu in ce conditii (legale) pot sa ma debransez de la centrala comuna si sa-mi instalez o centrala proprie pe gaz si ce cheltuieli comune trebuie sa platesc.
Va multumesc anticipat
[/quot
Apreciati ca interesul autoarei - respectiv instalare CT proprie ,este conditionat sau limitat de caracteristicile imobilului,vila....?
da. pentru ca in situatia unui imobil tip vila nu se prea infiinteaza asociatii de proprietari sau de locatari, deci nu se supun legii 230/2007 si hg 1588/2007 si/sau altor legi specifice acestor entitati juridice.
@carol_lorac
Apreciati ca interesul autoarei - respectiv instalare CT proprie ,este conditionat sau limitat de caracteristicile imobilului,vila....?