avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept si religie....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept si religie....

Bună ziua. Va punem oîntrebare mai delicata. Drept si religie. Un preot, refuza sa imi elibereze certificatul de Botez al nepotelului meu. Pentru un Botez din Noiembrie 2022. Invoca faptul ca trebuie sa îl ceara parintii copilului..Adică fata mea cu soțul. Problema este ca ei nu vor Certificatul de Botez ortodox....al micuțului. Deci Preotul refuza fara motiv sa mi l elibereze mie ca bunic. Si copii nu il vor. Este la mijloc o încăpățânare. O problema. În care are de suferit viata duhovniceasca a copilului. Copilasul are deja 10 Luni. Ma gândesc sa îl oblig prin lege. Prin Tribunal. Nu am alta varianta. Ca vad ca de bun simt nu știe. Nu înțelege. Și este preot... Bine. Si copii cred ca au o vina. Ca nu ma asculta. Si nu cer certificatul ortodox de Botez. Lumea nu știe de asa ceva. Este dreptul nostru religios. Certificatul de Botez. este dovada Botezului. Nu cel de naștere. Și acest preot cred ca nu ma place. Acesta cred ca este motivul ilegalități lui. Refuzului lui. Nu are voie. De fapt este și funcționar în instituție de culte. Certificatul de Botez trebuie eliberat din oficiu la Botez. Nu sa ne milogim ulterior ca să ni l elibereze. Va mulțumesc frumos. Sănătate.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:29, 12 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si cine credeti ca e interesat de asta ? pe cine altcineva in afara de dvs desigur, e interesat sa vada si scris ?

Marius Bote a scris:

Certificatul de Botez Certifica Documentar Botezul făcut în fața lui Dumnezeu. Îl desăvârșește. Că dovada documentară. Lumea nu stie.. Sănătate.


Și ce legătură are decapitarea brutală a Brancovenilor.... cu certificatul de botez ?

Pai nu are, asta incercam sa va zicem... pt ei nu a contat certificatul si nici pt noi, faptele crestine sau crestinesti conteaza.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Bote, sintetizand, dumneavoastră puteți sa formulați cerere de chemare în judecata, dar rezultatul e previzibil din moment ce nu sunteți reprezentantul legal al minorului.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singurul loc unde va avea nevoie de certificatul de botez este la inscriere la Facultatea de Teologie Ortodoxa. Atat. Acel certificat nu-l face mai crestin nici fata de el, nici fata de familie, nici macar fata de Dumnezeu. Sa documenteze Botezul fata de cine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)