avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece

Contract apartament expira la sfarsitul lunii Iulie , chiriasul locuieste in alt judet, dar are mobila in apartament. Nu mai plateste de 1 luna si refuza orice contact. Locuiesc in afara tarii dar am rude care ma pot sprijini in aceasta problema. Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc. Cam cat timp ar lua o decizie finala si la cat ma pot astepta sa cheltuiesc pentru asta? Incerc sa evaluez cele mai bune optiuni valabile in aceasta neplacuta situatie.......
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul depus la ANAF fiind titlu executoriu, puteti sa recuperati chiria neplatita pentru ameliorarea costurilor.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile se discuta cu av pe care îl consultati,nu exista onorarii fixe.In mod normal ar fi trebuit sa dureze 2,3 luni dar în aceasta perioada este vacanta judecătorească combinata cu un protest al magistraților.
acest răspuns util
Intreb de curiozitate, pentru ca nu ma pricep....oare proprietarul poate sa inchirieze altcuiva? Chiar daca in casa este mobila altuia?
acest răspuns util
„Posesia bunurilor mobile valorează proprietate„. În cazul bunurilor mobile, posesia valorează ca o prezumție absolută și irefragabilă de proprietate.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un imobil( o casa) data în chirie. contractul ... gabrielagaburici gabrielagaburici Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul este făcut cu o persoana juridică ( o firma) pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de ... (vezi toată discuția)