avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari este legal să montăm o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de ...

Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de luat vederi in lift .
Care sunt condițiile și legea dacă ne permite .
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:21, 28 Iulie 2023

Tocmai ca v-a dat un exemplu de firma veche care exista si astazi si stie ce face si pana acum au procedat asa.
Legea 333 si normele ei exista din 2003 si de atunci existau regulile care sunt si astazi.
Evaluatorul raspunde conform legii.
Scrie in evaluare ca trebuie supravegheat interiorul si raspunde..
O fi firma veche, dar legea e noua :
"Anul 2016 marchează un moment cheie în evoluția reglementărilor europene privind protecția datelor personale prin adoptarea de către Parlamentul European și Consiliu, a Regulamentului privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date (Regulamentul General privind Protecția Datelor), de directă aplicabilitate în toate statele membre ale Uniunii Europene începând cu data de 25 mai 2018, alături de adoptarea și a Directivei privind protecţia datelor prelucrate în scopul prevenirii, detectării, investigării şi punerii sub urmărire a infracţiunilor şi a altor activităţi judiciare."
[ link extern ] /
Legea 333/2003 nu obliga cu nimic asociatiile de proprietari, este pentru autoritati publice aceasta obligativitate.

Conform carei legi raspunde evaluatorul ?

Asociatiile de proprietari raspund in fata legii, dvs. ati dat de nu stiu cite ori link-ul, dar se pare ca nu ati citit cu atentie ce scrie in acele informatii.

Conform ghidului pentru asociatii de proprietari, redactat de ANSPDCP :

"Prin prisma rolului pe care îl îndeplinesc și a atribuțiilor legale, asociațiile de proprietari au calitatea de operatori de date cu caracter personal și, în consecință,obligația de a respecta dispozițiile Regulamentului (UE) 679/20161 - Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD), inclusiv în ceea ce privește asigurarea drepturilor
persoanelor fizice ale căror date le colectează și prelucrează
.
"


Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua o întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc la intrare2 și una în lift(acte de vandalism se petrec).Care este ... (vezi toată discuția)
Camere video pe holurile blocului! pot monta camere video pe ... usernew2021 usernew2021 Camere video pe holurile blocului! Pot monta camere video pe holurile blocului la etajele superioare strict pentru siguranta si protectie? Tin sa precizez ... (vezi toată discuția)
Buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez pe etajul la care locuiesc o camera de supraveghere orientata catre intrarea in apartament si ... (vezi toată discuția)