avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... O persoana cu handicap accentuat ( nu locomotor) ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

O persoana cu handicap accentuat ( nu locomotor) beneficiaza ...

O persoana cu handicap accentuat ( nu locomotor) beneficiaza de scutirea la plata taxei de parcare pt parcare de resedinta???
Cel mai recent răspuns: n_roxxanne , utilizator 14:26, 31 Iulie 2023
Persoanele incadrate intr-un grad de handicap sau reprezentantii legali ai acestora pot obtine cardul-legitimatie aferent locurilor gratuite de parcare.
Cardul-legitimatie de parcare pentru persoanele cu handicap are valabilitate pe intreg teritoriul Romaniei.
Cadrul legal care reglementeaza implementarea actualului format unic al cardului-legitimatie de parcare pentru persoanele cu handicap isi inceteaza aplicabilitatea la data de 30 iunie 2023.
Vechile carduri legitimatii trebuiesc inlocuite cu modelul nou, in perioada iulie 2023 - iunie 2024.
ORDIN nr. 163 din 21 februarie 2023 privind implementarea formatului unic al cardului-legitimatie de parcare pentru persoanele cu handicap
Cardurile-legitimatie de parcare pentru persoanele cu handicap emise pana la data de 1 iulie 2023 isi pastreaza valabilitatea pana la data de 30 iunie 2024, urmand ca beneficiarii dreptului la cardul-legitimatie de parcare pentru persoanele cu handicap sa se adreseze autoritatilor locale in vederea eliberarii unui nou card-legitimatie de parcare pentru persoanele cu handicap, conform cerintelor prevazute in prezentul ordin.

Multumesc frumos pentru raspuns, dar pe mine ma interesa pentru locul de parcare de la domiciliu, langa bloc, parcare de resedinta.Cardul-legitimatie pentru parcare in locurile speciale pentru handicapati este altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o întrebare: dacă persoanele cu handicap sunt ... Rotor Rotor Bună ziua. Am o întrebare: Dacă persoanele cu handicap sunt scutite de impozit pe autoturism și taxa de parcare la bloc. Mulțumesc. Petre (vezi toată discuția)
Facilitati persoane cu handicap Fundatia Bucurie Fundatia Bucurie Buna ziua , as dori sa stiu raspunsul corect ( legal )la urmatoarea situatie : Marti la ora 8,30 intru cu autoturismul fiicei mele , posesoare de card ... (vezi toată discuția)
Parcare auto---persoana cu handicap antin antin asi dori ca sa aflu mai multe despre urmatorul fapt conform legii 448/2006Art. 65. - (1) În spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate ... (vezi toată discuția)