avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenda/penalitati
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenda/penalitati

1. Am la fisc, pe societate, o amenda de 1000 Ron pentru nedepunerea unei declaratii. Daca acum achit impozitul forfetar cu sumele acestea vor acoperi mai intai amenda, sau nu au dreptul sa ia din sumele de impozite si taxe decat sa achite eventual alte impozite si taxe restante?
2. s-a inceput executarea silita pentru o asa-zisa creanta din 2004, care este insa achitata. Am contestat in instanta, am si chitanta cu care pot proba ca a fost achitata in termen. La aceasta "creanta" figurez cu dobanzi si penalitati dublu sumei respective- odata lamurita problema in instanta, au obligatia sa-mi stearga penalitatile si dobanzile respective sau ma asteapta alta alergatura pe la usile lor?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 05:34, 1 Februarie 2010
faceti o adresa scrisa si o lasati la registratura, sa va dea scris ca nu va elibereaza fisa pe platitor.

decl 010 este una de mentiuni, prin care se actualizeaza vectorul fiscal si nu are legatura cu prescriptia dreptului de a stabili obligatii fiscale, asa ca nu era nici o problema daca o depuneati.

prescriptia dreptului de a cere executare silita se poate intrerupe foarte usor prin indeplinirea unui act de executare silita, dar asta e alta poveste.

dosarul de executare este componenta III a dosarului fiscal, se arhiveaza si se pastreaza la organul fiscal conform OMFP nr. 1630/1999.
daca nu au dosarul e problema lor si sigur veti castiga in instanta.
daca trimit in instanta dosarul fiscal,aveti idee ce contine acesta? Amenzi precedente, fisa de platitor, etc. sau doar ce tine de actuala problema?
componenta II contine titlurile de creanta ( declaratii fiscale, decizii de calcul accesorii, pv contraventie, raport de inspectie fiscala) si bilanturile semestriale sau anuale.

componenta III contine actele de executare silita (somatii + titluri executorii, popriri, pv sechestru)

fiecare componenta se indosariaza pe cate un an fiscal.
Parerea mea ar fi sa va adresati in scris si sa expuneti toate problemele, si faptul ca NU considerati ca aveti o datorie fiscale precizind fiecare impozit ca fiind achitat si anexarea dovezii aferente, cu mentiunea de a fi comunicat in scris si in termen un raspuns, folositi codul de procedura fiscala in interesul dumneavoastra .

Nu uitati sa faceti precizarea priind prescriptia la ceea ce consideras ei ca fiind creaanta fiscala .

Evitati sa faceti punctaje in birourile lor, pe colturi de adrese si alte modalitati dubioase inventate de fisc, cereti raspuns scris .
In alta ordine daca doriti sa platiti forfetarul obligatoriu de mentionat in documentul de plata ce tip de impozit platiti, NU pot sa-l considere ori acopere alte obligatii .
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Aveti dreptate, voi face o sesizare scrisa catre fisc. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata+titlu executoriu nitmar nitmar Am primit somatie de plata si titlu executoriu de la AFP pt o suma ce cuprinde impozit forfetar trim.2 si 3.Eu am achitat imp. pe trim 2 si figureaza si la ei ... (vezi toată discuția)
Plata taxe vornicu lumi vornicu lumi va rog sa ma lamuriti si pe mine cine hotaraste unde se duc banii pe care-i platim ca taxe si impozite,pentru ca ,de ex. plata forfetarului,pe care am facut-o ... (vezi toată discuția)
Cine plateste penalitatile?/ ce implica cererea de compensare? nitmar nitmar Am achitat anul trecut un impozit minim ce a fost distribuit de catre AFP din contul unic in dividente persoane fizice/2005 fara niciun temei sau baza legala, ... (vezi toată discuția)