avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz firma recuperatori. Poate vreun avocat dă o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz firma recuperatori. Poate vreun avocat dă o soluție

Abuz firma recuperatori. Poate vreun avocat dă o soluție
Am primit o înștiințare că am circulat în Ungaria fără vigneta validă, de la un SRL din România care "in numele" NUSZ (CNAIR Maghiar) solicită plata SUPRATAXEI impusă de regulamentul maghiar, cumulată cu o SUPRATAXĂ dublă plus alte cheltuieli ale acestui SRL.
La câteva zile după sosirea inștiințării, tranzitând Ungaria spre România, am fost oprit de un echipaj mixt poliție- NUSZ și somat să plătesc pe loc această suprataxă. M-am conformat, am făcut transferul bancar și la circa 3 ore după, polițiștii au spus că litigiu este încheiat și îmi pot continua deplasarea. Am întrebat despre diferenta de suma impusă de srl-ul recuperator. Au spus că la ei nu există asa ceva si că față de NUSZ nu mai am nicio datorie și să evit pe viitor intrarea în Ungaria fără vignetă, pentru că prima cameră este la 300m de frontieră.
Cu toate acestea, SRL-ul insistă să plătesc "compensația pentru costurile de recuperare" plus alte "cheltuieli", trimițând scrisori și invocând legislația maghiară (care nu prevede aceste "compensatii").
Intrebarea este: cum scap de acești recuperatori? Unde pot depune plângere pentru încetarea acestor practici abuzive nefondate pe temeiuri legale române?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
BogdanNick, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:58, 2 August 2023
Puteti incepe prin a bloca numarul de pe care suna.
Apoi plangere la politie pentru hartuire.
Nu sună. Trimit scrisori în care spun că chiar dacă am platit la autoritatea maghiară, dosarul de la firma lor nu se închide până nu plătesc acea suma stabilită de ei

Ionut.ion a scris:

Puteti incepe prin a bloca numarul de pe care suna.
Apoi plangere la politie pentru hartuire.

Atunci plangere penala pentru hartuire daca aveti confirmarea de la cei din Ungaria ca nu au trimis dumnealor plata catre firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o înștiințare că am circulat în ungaria fără ... BogdanNick BogdanNick Am primit o înștiințare că am circulat în Ungaria fără vigneta validă, de la un SRL din România care \"in numele\" NUSZ (CNAIR Maghiar) solicită ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
Amenda vigneta plătită ungaria rominarus rominarus Locuiesc in Anglia. Am trecut de 2 ori prin Ungaria. Cu 2 mașini diferite. Am.cumparat vigneta de fiecare data. Dar de fiecare data am.primit scrisoare cu ... (vezi toată discuția)