avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am cerut bani, si stie ca nu prea am bani doreste sa imi vanda casa cu 40% mai putin decat grila notariala (suma pentru care pot face dovada platii). Se poate consemna acest lucru intr-o intelegere anterioara, si daca da, la un notar sau la un avocat ? Poate fi interpretata vanzarea ca donatie ascunsa si poate verisorul meu sa atace acest act de vanzare-cumparare in viitor ?
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
anca1898, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 17 August 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu interesează pe nimeni justificarea prețului redus.

pe ele, partile intereseaza si ajuta in cazul unui proces. Ajuta sa se intelega pt care rationament a vandut cu pret mai mic, nu ca a fost pacalit, ca idee.
ideea e ca actul sa reflecte realitatea si realitatea e ca cumparati, . nu ca vanzarea sau donatia sau alt act e manta de vreme rea..
Și e aproape cu jumătate mai puțin.

daca valoreaza 100 mii si vinde pe 60 mii, nu e o suma mica 60 mii si de " aproape" 10 mii iei o masina bunicica, adica 10% nu e chiar de colea, indiferent de suma la care se raporteaza.
gi-jane2, moderator
Notarul nu are treaba sa scrie telenovele prin acte de ce s-a vândut cu atât. Și nici nu interesează, decât în cadrul unui eventual proces.
Și restul de preț cum se justifică si cum se cuantifica?
X bani ti-am dat și de x bani te-am ajutat.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
notarul se zapaceste daca scrie si altceva dacat in sablon?
nu exista un rest de pret ci doar sa scrie motivul pt care il da mai ieftin, pana la urma ii e nepot si l-a mai si ajutat.

Și nici nu interesează, decât în cadrul unui eventual proces.[/quot
pai asta zis.
si poate la data procesului unchiul e dus pe lumea ailalta.
gi-jane2, moderator
Dar e posibil sa plătești taxele cf grila, dar suma de pe contract sa nu justifice calculul taxei?

gi-jane2 a scris:

notarul se zapaceste daca scrie si altceva dacat in sablon?
nu exista un rest de pret ci doar sa scrie motivul pt care il da mai ieftin, pana la urma ii e nepot si l-a mai si ajutat.

Și nici nu interesează, decât în cadrul unui eventual proces.[/quot
pai asta zis.
si poate la data procesului unchiul e dus pe lumea ailalta.

Nu se zăpăcește, dar nu interesează juridic. Notarul nu scrie romane și explicații și nu constituie probe pentru nimeni.
Taxele oricum se calculează la valoarea din grila, tranzacția se raportează la ANAF si la tranzacții suspecte.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)