Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am cerut bani, si stie ca nu prea am bani doreste sa imi vanda casa cu 40% mai putin decat grila notariala (suma pentru care pot face dovada platii). Se poate consemna acest lucru intr-o intelegere anterioara, si daca da, la un notar sau la un avocat ? Poate fi interpretata vanzarea ca donatie ascunsa si poate verisorul meu sa atace acest act de vanzare-cumparare in viitor ?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e o problema ca se raporteaza, ca nu fac nimic ilegal si da, taxele se platesc la valoarea de grila, iar notarul ar trebui sa autentifice actul asa cum doresc părțile, daca ce doresc nu contravine legii si bunelor moravuri. Si nu e vb de un roman, ca nu il pune nimeni sa scrie romane pe banii aia ( la valoarea de grila), ci doar de o propozitie in plus.
Bine ca se gasesc si notari mai maleabili.
In plus, omul chiar cumpara si da o suma de bani, deci nu ar avea de ce sa incheie un contract de donatie asa cum sugerati.