Buna ziua, am cumparat un autoturism nou marca Renault acum 3 luni, dupa 3 saptamani mi-a aparut un defect la usa sofer, am fost la dealer si au constatat ca opritorul este defect si necesita schimbare in garantie . Ideea este ca au trecut 2 luni si nimeni nu imi spune cand o sa vina piesa , am facut numeroase sesizari. imi poate spune cineva ce pot face in privinta asta?
luati legatura cu furnizorul, nu cu dealerul. factura a fost emisa de Renault, nu de dealer. dealerul este, dupa cum ii spune si numele, un agent de vanzari
Multumesc pentru raspuns. Am luat legatura cu Renault in repetate randuri , cand ii sun ma mint ca in cateva ore ma suna cineva imediat pentru a clarifica problema, lucru care nu se intampla, s-a intamplat asta de 4 ori deja. Intentionez sa ii dau in judecata dar nu stiu daca am temei legal...
Buna dimineața!
Termenul de remediere a defectului constatat in garanție este de 15 zile de la data constatării (OUG 140/2021 art. 12, alin 1 lit. b). Daca sunteți persoana fizica sesizați protecția consumatorului. Daca sunteți persoana juridică, contactați un avocat care sa le transmită o notificare. Aici vorbim despre o neconformitate minora, care nu împiedica utilizarea autovehiculului.
Succes și numai de bine!