avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema autoturism in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema autoturism in garantie

Buna ziua, am cumparat un autoturism nou marca Renault acum 3 luni, dupa 3 saptamani mi-a aparut un defect la usa sofer, am fost la dealer si au constatat ca opritorul este defect si necesita schimbare in garantie . Ideea este ca au trecut 2 luni si nimeni nu imi spune cand o sa vina piesa , am facut numeroase sesizari. imi poate spune cineva ce pot face in privinta asta?
Cel mai recent răspuns: avm18 , utilizator 08:30, 1 Septembrie 2023
luati legatura cu furnizorul, nu cu dealerul. factura a fost emisa de Renault, nu de dealer. dealerul este, dupa cum ii spune si numele, un agent de vanzari
Multumesc pentru raspuns. Am luat legatura cu Renault in repetate randuri , cand ii sun ma mint ca in cateva ore ma suna cineva imediat pentru a clarifica problema, lucru care nu se intampla, s-a intamplat asta de 4 ori deja. Intentionez sa ii dau in judecata dar nu stiu daca am temei legal...
Buna dimineața!
Termenul de remediere a defectului constatat in garanție este de 15 zile de la data constatării (OUG 140/2021 art. 12, alin 1 lit. b). Daca sunteți persoana fizica sesizați protecția consumatorului. Daca sunteți persoana juridică, contactați un avocat care sa le transmită o notificare. Aici vorbim despre o neconformitate minora, care nu împiedica utilizarea autovehiculului.
Succes și numai de bine!
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie piesa schimbata in garantia masinii diakrisis diakrisis Buna ziua, Am schimbat o piesa la masina personala in ultima luna de garantie. Dupa 4 luni, am constatat ca piesa schimbata este defecta si am revenit la ... (vezi toată discuția)
Conditii garantie autovehicul Andrei384 Andrei384 Buna seara! Va supun atentiei o problema legata conditiile de garantie la o masina noua (8000 km parcursi). Nu are rost sa intru in detalii tehnice ... (vezi toată discuția)
Probleme auto nou denisa_21 denisa_21 Buna dimineata! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce pot face. In feb am achizitionat un autorurism nou. Din luna mai se afla in service ... (vezi toată discuția)