avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina cu numere franceze ITP romanesc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina cu numere franceze ITP romanesc

Buna ziua,
Sunt cetatean roman cu domiciliul in Franta.
In Romania am o masina cu numere de Franta pentru care fac ITP ul anual.
Intrebarea este: Cu ITP romanesc si numere (placa de imatriculare) franceze pot calatori in afara Romaniei?

MULTUMESC pentru un raspuns rapid,

VA ROG!!!!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:21, 26 August 2023
Puteți călători (adică să treceti granița la noi), dar nu vă garantează nimeni ca ITP-ul din România va fi recunoscut, în caz de litigiu, în vreo altă țară europeana.

Nu există până acum o directivă care să impună astfel de recunoașteri reciproce.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate , numere straine ramase valabile Eudes Eudes Detin un autovehicul pe numele meu , am rezidenta in franta masina am folosit-o cativa ani cu numere de franta , itp, asigurare totul in regula. In tara am ... (vezi toată discuția)
Itp expirat Cristian BC Cristian BC Suntem pe teritoriul Franței și lucrăm pentru o firmă din România, firma respectivă a ,adus mașini din România cu care să ne deplasăm pe teritoriul ... (vezi toată discuția)