avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna/ indemnizaţia de delegare trebuie inregistrata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna/ indemnizaţia de delegare trebuie inregistrata si adaugata ...

Diurna/ indemnizaţia de delegare trebuie inregistrata si adaugata in declaratia lunara D112?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 8 Septembrie 2023
da
In declaratia D112 se declara si veniturile din salarii si asimilate salariilor (avantajele) neimpozabile, astfel cum sunt ele prevazute si reglementate la art. 76 alin. 4 si 4 1 din Codul fiscal si care sunt precizate in instructiunile de completare a formularului aprobate prin Ordinul comun ANAF/CNPP/CNAS/ANOFM 165/7/1272/456/2023 (anexa 1.2, sectiunea E.3, randurile 8.4.1-8.4.12 din formular).

In cazul diurnei = indemnizatiei pentru delegare, se va trece la rd. 8.4.1 suma neimpozabila prevazuta la art. 76 alin. 4 lit. h din Codul fiscal, chiar daca ea este acordata in limita plafonului neimpozabil prevazut la art. 76 alin. 2 lit. k din Codul fiscal(suma minima dintre 2,5 ori nivelul stabilit prin HG pentru autoritati si institutii publice si limita de 3 salarii de baza corespunzatoare locului de munca ocupat).

In cazul indemnizatiei de delegare/diurnei nu se aplica plafonul lunar de 33% (acela se refera, intre altele, la prestatiile suplimentare primite de salariati in baza clauzei de mobilitate potrivit legii, altele decat cele prevazute la alin. 2 lit. k, in limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatia de delegare/detasare deci la sume suplimentare in baza clauzei de mobilitate acordata in baza art. 25 din Codul muncii, nu la indemnizatia pentru delegarea conform art. 43 din Codul muncii a se vedea art. 76 alin. 4 1 lit. a din Codul fiscal).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la impozitarea clauzei de mobilitate cu 01.01.2023 luminita_frangu luminita_frangu Referitor la impozitarea clauzei de mobilitate cu 01.01.2023 - cf art76 alin 4 indice 1 cod fiscal - suma calculata in limitele deductibile de ex de 12080 ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate fixa poate fi integral neimpozabila? office.ascontabil office.ascontabil Pentru un muncitor necalificat care lucreaza in domeniul retelelor de telefonie, pe teren, in fiecare zi in alta locatie, uneori in alta localitate, pot sa ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobiliate _neclaritati nina.m nina.m Clauza de mobiliate poate fi mai mare de 2.5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatia de delegare si mai mica de 33% din salariul de baza corespunzator ... (vezi toată discuția)