Din pacate , cat pricep eu , nu ati obtinut prea multe informatii din extrasul CF de informare . “ dobandit prin Conventie “ poate insemna contract de v-c , donatie , contract de intretinere ... Conventie are intelesul de intelegere intre parti . Tot la primarie ati putea obtine informatii ( mai oficial , mai ... altminterea ... ) . Noii proprietari trebuie sa-si fi declarat proprietatea la impozite , la registrul agricol , pe baza actului lor de proprietate . Asta ca sa nu va avantati intr-o actiune in instanta daca nu stiti precis ca ar avea sanse ...
Stimate @sebastianflaviu , eu nu am studii de drept , dar tocmai sunt implicata in vanzarea unui teren extravilan ( preturile terenurilor in zona noastra au zburat catre ceruri ) si am studiat bine de tot legislatia in vigoare , posibilitatile de trecere dintr-o mana in alta a proprietatii , cam ce contracte se pot face si ce nu , fiind direct interesata . De aceea mi-am permis sa va raspund , doar in legatura cu ceea ce am citit si ce informatii am aflat la Primaria noastra si de la un notar ruda cu noi . De la respectivul notar am aflat ( am intrebat-o anume ) intelesul acestui cuvant - “ conventie - in legatura cu un drept de proprietate obtinut . Explicatia simpla a fost ca e obtinut printr-o intelegere intre parti ( care poate fi de mai multe feluri ) si nu pe alta cale ( sentinta judecatoreasca , succesiune legala , succesiune testamentara , etc. ) . Asa as zice ca sugereaza ce-i in extrasul CF , ca respectiva conventie e contract de v-c . , dar - sincer - asta nu am intrebat . Nu cred ca notarul care a incheiat actul va poate da vreo relatie , cata vreme nu sunteti parte in contract . Nici noii proprietari nu sunt obligati sa va dea informatii despre proprietatea lor , de ce ar face asta ? ei nu aveau nici o obligatie de publicitate a achizitiei . Vanzatoarei ati putea sa-i cereti sa va arate actele , dar de silit , nu o poate sili decat instanta . Ma gandesc ca oferta de vanzare primaria e obligata sa v-o arate , e destinata publicului . Pe site-ul Primariei noastre am gasit ofertele de vanzare ale celor care doreau sa vanda , procesele verbale de incheiere a perioadei destinata preemptorilor , accepturile de oferte ale celor care voiau sa cumpere , toate scanate si aranjate pe ani ( pe ultimii 5 ani daca nu ma insel ) . Tot la primaria dvs. ati putea afla ceva informatii ( mie imi par informatii publice ) , sau in instanta , altfel nu vad cum ... Succes .
~ final discuție ~