Sa intocmesc NIR (nota de intrare receptie) pentru un aparat care nu mai este?
Buna ziua, in 2022 am cerut sa fie cumparat un aparat la munca, necesar pentru compartimentul in care lucrez. Dupa mai multe referate de necesitate, mi l-au cumparat in sfarsit. L-am primit fara vreun document de predare primire.
Aparatul a disparut din biroul meu, unde lucrau mai multe persoane. Pretul aparatului este in jur de 11000 lei, Eu nu am decizie de sef/coordonator de sector, dar am cea mai inalta functie ierarhica dintre ceilalti angajati.
A fost depusa plangere la politie de catre angajator abia anul acesta dupa ce s-a schimbat conducerea. Am fost la politie, am depus declaratie. Nu am niciun deznodamant de la politie.
Acum dupa aproape un an aflu ca aparatul nu a fost inca platit. Acum angajatorul imi spune sa fac NIR (nota de intrare receptie) pentru aparat ca sa poata fi achitat.
Mi se pare ciudat sa fac acest document pentru un aparat care nu mai exista, Nici nu stiu cum sa fac NIR si consider ca cine mi l-a dat trebuia sa faca documentatia de predare primire.
Cand a disparut aparatul, am depus in scris o adresa semnata de toti membrii compartimentului. In adresa scria cine l-a adus in compartiment, data primirii si data cand s-a observat lipsa aparatului.
Sa fac acum NIR pentru un aparat care a disparut anul trecut? Si trebuie sa intocmesc eu NIR?
Multumesc
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai . ziceti ( in alt post ) ca dvs. l-ati cerut si l-ati si primit . Nu trebuie sa fi gestionar sau contabil , semnezi pentru ce primesti spre folosinta . Chiar daca e pentru folosul unui intreg compartiment , este dat in custodia cuiva . Imprejurarea ca acum este disparut nu are relevanta , ATUNCI l-ati primit , l-ati preluat . Nu inseamna neaparat ca vi se va imputa contravaloarea lui , politia face cercetari si va ajunge la niste concluzii . E de mirare ca va puneti colegul care v-a dat aparatul in asemenea situatie , cum sa justifice ca nu-l mai are ? el nu se poate apara ca a fost furat , dvs. puteti , doar dvs. ati instiintat institutia ca a disparut . Deductie logica - aparatul a fost la dvs. , nu puteti nega . Ceea ce se doreste este reflectarea in documente ( e adevarat , cu intarziere ) a unei situatii DE FAPT : cineva a primit coletul cu aparatul ( va face NIR ) , vi l-a dat dvs. ( faceti impreuna proces verbal de predare-primire ) , ulterior a fost furat ( se face proces verbal de disparitie a obiectului , cu explicarea imprejurarilor , se anexeaza copia plangerii la politie ) . Totul corect si onest pentru toata lumea ...
anatiti
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Scriptic nu a primit aparatul. Ultimul detinator, scriptic, este cel care l-a primit cu factura. Factura este ultimul document, cum sa vina o cumparatura fara factura. Cel care a primit factura este posesorul daca nu l-a predat cu proces verbal. Dupa lege vorbesc.
Ce dimensiuni avea acel aparat? La aceea valoare nu e jucărie de buzunar. Nu exista camere de supraveghere? Sau nu mai exista ca și arhiva. Dar documente de intrare trebuie făcut. Și dacă Dvs ați insistat să fie cumpărat - e cumva logic să semnați de primire.
Gestiune
Daniel Valentin
Bună ziua!
In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)