avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire si cota parte.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire si cota parte.

Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. Prima intrebare este: cat mosteneste fiecare din aceste proprietati? Socrul se recasatoreste. Noua sotie a socrului, va mosteni ceva din cota lui dupa decesul lui? Cum se poate face ca noua sotie sa nu mosteneasca nimic din proprietatile acestea? Mie, sotiei si cumnatei mi se pare ca femeia asta i s-a bagat sub pielea socrului pt ca are ceva interese.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
hdanny, utilizator
Cel mai recent răspuns: hdanny , utilizator 09:46, 29 Septembrie 2023
Deci singura solutie e sa nu se casatoreasca, ci sa stea in concubinaj, daca tot nu vrea sa stea singur.
Exact, doar să stea în concubinaj este soluția.
Concubinii nu se moștenesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc mult pentru raspunsurile promte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)