avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... In ce mod poate o persoana sa dea meditatii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

In ce mod poate o persoana sa dea meditatii?

Buna ziua,
va rog sa imi specificati in ce mod poate o persoana care acorda meditatii de limba engleza dar nu este profesor sa plateasca impozit catre ANAF?
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 18:20, 3 Octombrie 2023
Profesorii nu au o profesie liberală ca să se poată înregistra ca PFI.

Aveți aici explicații și link la ghidul ANAF 2023 pentru veniturile din meditații:
www.avocatnet.ro/articol_640...

Conform ghidului publicat de ANAF, veniturile obținute de profesori din meditații intră la categoria veniturilor din activități independente, astfel că aceștia au mai multe obligații legale de îndeplinit.

Înregistrarea și autorizarea activității. Persoanele fizice trebuie să se înregistreze la Registrul Comerțului și să obțină autorizarea funcționării, conform OUG 44/2008. De principiu, asta înseamnă să devină titulare de PFA.

Cred că nu ați citit subiectul topicului. Nu este vorba de un profesor ci mai mult de un partener de conversație în limba engleză pt. cei care doresc să-și îmbunătățească pronunția!!
In link-ul mentionat de mine la pct.3 scrie destul de clar despre ce acte aveti nevoie ..
hhs a scris:

Cred că nu ați citit subiectul topicului.

Îmi pare rău că v-am enervat. L-am citit, dar cred că prea repede și, posibil pentru că ați scris „meditații” în primul mesaj, mi s-a fixat greșit în minte ideea că sunteți profesor.
Nu m-ați enervat deloc, însă voiam un răspuns la obiect. Nu este vorba despre mine ci despre o cunoștință care a terminat Facultatea LMA și care dorește să dea meditații online unor persoane care doresc să-și perfecționeze limba engleză sau germană. Vrea să o facă legal însă chestia cu PFAul și casa de marcat și contabilitate pt. o asfel de activitate mi se pare prea mult. Sper să reușească să se declare la ANAF ca PFI. Însă trăim în România și fiecare instituție trăiește după cum interpretează câte un angajat legea și Nu după cum prevede legea de fapt!
Imi cer scuze dacă v-am ofensat cu ceva :)
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
hhs, utilizator

Alte discuții în legătură

Meditator inregistat la onrc Cornelia 2709 Cornelia 2709 Bună ziua! Sunt meditator, ofer cursuri de engleză copiilor si sunt înregistrată la ANAF. Mai este nevoie să mă înregistrez si la ONRC? Este această ... (vezi toată discuția)
Se pot declara venituri din meditatii fara pfa/srl? themagus9 themagus9 Bună ziua! Sunt într-o situație mai delicată în care îmi găsesc cu greu de lucru. M-am înscris acum ceva timp pe un site cu profesori/persoane care ... (vezi toată discuția)
Meditatii limbi straine natalia1 natalia1 Buna ziua, As dori sa stiu cum se pot da meditatii pentru limbi straine respectand legea. Se poate incheia intre meditator si elev o conventie civila pe ... (vezi toată discuția)