avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Multinationala vs legislatia locala SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Multinationala vs legislatia locala SSM

Multinationala

Buna ziua. Vin catre domniile voastre cu o situatie des intalnita in multinationalele din RO. Ca ssm-ist aplic legislatia de ssm din Romania, dar exista si un manager de ssm la nivel de grup, din tara de origine a firmei, ex. Spania, Finlanda, etc care la randul lui vine si ne cere diverse situatii, rapoarte, statistici, practic este al doilea sef (neoficial) . Cel oficial este angajatorul roman. Cerintele managerului din grup 99% dubleaza ce noi oricum facem, de multe ori incurca cu formularistica la greu, aplicatii, inventii , si nu tine cont de multe ori de cerintele locale. Intrebare: Aceste trasari de atributii din partea grupului nu ar trebui sa se regaseasca in fisa mea de post? Decizie de numire la nivel de grup, cu atributii si responsabilitati? un fel de serviciu intern de prevenire si protectie? Pentru mine e simplu, limba si legfa islatia oficiala este romana, legea 319/2006..cei de la conducerea grupului, patronii straini, hodoronc tronc , avem nevoie de raportu ala (in engleza deobicei) , nush ce safety alert, kpi. Inteleg cerintele, dar nu consider ca respecta baza legala, in cazul unui control,etc, eu cum justific activitatea incarcata de aceste cerinte?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:30, 29 Septembrie 2023
In Romania se respecta legislatia romana.
Orice atributie pe care o primiti pe linie de ssm in fisa postului trebuie sa se incadreze in prevederile art.15 din HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Activitatea dvs. in domeniul ssm, in Romania se verfica de catre ITM/ Inspectia muncii, in baza legii romanesti.
Angajatorul dvs., daca doreste alte raportari, acestea ar trebui sa se incadreze in legea romaneasca. Trebuie sa-i explicati acest lucru.
Daca angajatorul strain va cere alte documente, necuprinse in legislatia romaneasca, acestea pot face obiectul unei negocieri salariale intre parti, chiar daca angajatorul este cel care va da salariul. In fapt, angajatorul este cel caruia trebuie sa-i justificati activitatea dvs., caci acesta plateste.
Legislatia romaneasca este adaptata la legislatie UE. Poate scrieti pe romaneste ce vi cere si dvs. spuneti ca nu este cuprins in legea romaneasca. Poate fi vorba de interpretare, alta denumire, altfel pusa problema, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 319 si hg 1425/2006 in engleza? Akhenaton81 Akhenaton81 Legea 319 si HG 1425/2006 in engleza? Buna ziua , stie cineva unde pot gasi asa ceva? In format word. Multumesc (vezi toată discuția)
Securitate si sanatate in munca - diploma nebosh imarianc imarianc Diploma internationala nebosh pe securitate si sanatate in munca in Romania se echivaleaza cu diplomele de la art. 50 din hg 1425/2006 cu modificarile si ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului ContSters457307 ContSters457307 Poate angajatorul sa introduca in fisa postului o autorizatie obtinuta de angajat ulterior angajarii pe cheltuiala sa fara a fi solicitata de catre ... (vezi toată discuția)