Buna seara!As avea nevoie de niste pareri.Am un unchi in varsta, care a dat niste bani cu imprumut unui vecin.Bani pe care i-a strans putin cate putin, din pensia lui, facand economii.Vecinul, ca si garantie, i-a scris de mana o declaratie in care se angaja sa ii restituie unchiului banii in decurs de un numar de luni, la o anumita data, asa cum s-au inteles de comun acord.Problema e ca deja a trecut demult data respectiva si vecinul nu a mai restituit banii.Unchiul meu, cum era normal, s-a suparat si a insistat sa i se returneze suma.Din acel moment, vecinul i-a tot spus ca intr-o saptamana-doua, cel mult, isi achita datoria.Si asa spune de cateva saptamani, nerespectandu-si promisiunea, unchiul meu avand senzatia deja ca este luat in bataie de joc.Are cineva idee, in cazul in care acest vecin continua sa faca asa, ce solutii ar exista pentru unchiul meu?Repet, exista doar o declaratie scrisa de mana de vecinul respectiv, in care isi i-a angajamentul sa returneze suma la o anumita data.Multumesc!
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacq trec 3 ani de la data când trebuiau restituiti, dreptul la actiune se prescrie, deci nu vad de ce ati astepta.
Avocatul poate veni acasă sa semneze contractul cu unchiul si împuternicirea avocatiala.
Dacă moare, procesul poate fi continuat de mostenitori.