avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea pentru bolnavii cu alergii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea pentru bolnavii cu alergii

Bună ziua, are cineva informații despre aplicarea Legii nr. 4/2021, care arată că atât persoanele ce suspectează că au alergii, cât și cele confirmate cu acest tip de afecțiuni să aibă o serie de beneficii, inclusiv posibilitatea de a face analize și teste în mod gratuit? Sunt vizate persoanele care fac alergii cauzatoare de moarte, astmul bronsic alergic, edemul glotic, etc... Am găsit informația că, deși legea a fost votată și apărută în Monitor oficial, nu se aplică din cauză că nu sunt norme de aplicare. Au trecut 2 ani, ce ar trebui făcut, ce as putea face eu?
Nu vreau sa fac politică, dar e posibil ca un guvern sa propună și sa bifeze o lege, conștient ca nu se va aplica, doar ca să câștige capital electoral? Ce ar fi de făcut?
Cel mai recent răspuns: corina51 , utilizator 05:30, 13 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va la : Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul Educației, intrucat acestea elaborează norme metodologice de aplicare a legii care trebuie aprobate de Guvern.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Mai degrabă Ministerului Sănătății, șanse puține. O lege inutilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu legislatia care prevede schimbarea locului de munca in cazul aparitiei unei boli care nu este profesionala. Concret un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, referitor la legea 4/2021, privind protecția persoanelor ... corina51 corina51 Bună ziua, referitor la Legea 4/2021, privind protecția persoanelor alergiice, lege care există dar nu se aplica din cauza lipsei NORMELOR, ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Boli profesionale bebev3 bebev3 Acum 15 ani am descoperit ca am astm bronsic cu alergie la umezeala,mucegai,igrasii si frig.Acum sunt conditionat la serviciu de lucrul in frig,inteperii si ... (vezi toată discuția)